Kouvola näkyy ja kuuluu vahvasti

Kouvola näkyy ja kuuluu aktiivisesti koko Suomessa ympäri vuoden. Kouvolasta ollaan hyvin tietoisia esimerkiksi Oulussa, Turussa, Helsingissä, Kiteellä ja Kankaanpäässä.

Kaikkia markkinointikampanjoita tehokkaammin kaupunkikuvaa tekevät tunnetuksi pääsarjojen kouvolalaiset urheiluseurat.

Pesäpallon Superpesiksessä Kouvolan Pallonlyöjillä on mahdollisuus varmistaa pronssimitalit lauantaina kotikentällä. KPL:n edellisestä mitalista on kulunut jo seitsemän vuotta: syksyllä 2010 tuomisina oli SM-hopeaa. Jääkiekon Liigassa pelaava KooKoo on aloittanut kautensa pirteästi tiistaisesta jatkoaikatappiosta huolimatta. Ensimmäisessä kotipelissä viime lauantaina oli yleisöä lupaavasti reilut 4 200. KooKoon tämän kauden ensisijainen tavoite on päästä ensimmäistä kertaa kevään pudotuspeleihin. Playoffseihin etenevät 10 parasta joukkuetta.

Kouvot aloittaa Korisliigan parin viikon kuluttua. Toissa kaudella Suomen mestaruuden voittaneen Kouvojen viime kausi päättyi puolivälieriin.

Urheilun raadollisuus näkyy myös lippuluukuilla: jos menestystä ei tule, katsojakin jää usein kotiin. Toisaalta jos menestystä haluaa ostaa, on usein kyseessä vain vähän aikaa kestävä ilmiö. Suunnitelmallisuus ja pitkäjänteisyys ovat pikavoittoja palkitsevampia myös urheilussa.

Tärkeintä onkin turvata joukkueen tulevaisuus. Juniorijoukkueista edustukseen nostettavien omien kasvattien ja ostettujen täsmähankintojen miksauksella saadaan aikaan sekä paikallisesti että valtakunnallisesti kiinnostava paketti. Tulokset osoittavat, että esimerkiksi KPL:n juniorijoukkueista on tulossa paljon lahjakkaita omia kasvatteja.

Janne Rönkkö

Janne Rönkkö

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.