Pääkirjoitus: Toivottavasti peltipoliisit rauhoittavat villiä menoa Kuutostiellä

Pitkään vireillä ollut suunnitelma lisätä liikenteen kameravalvontatolppia Kuutostiellä toteutuu vihdoin. Kouvolan länsipuolelle pystytetään parhaillaan peltipoliiseja. Niitä tulee Korian ja Koskenkylän väliselle runsaan 50 kilometrin osuudelle kaikkiaan kahdeksan paria.

Kameratolpat sijoitetaan Kuutostien liittymien lähettyville niin, että yksi peltipoliisipari vartioi risteyksessä molempien suuntien liikennettä. Peltipoliisien tulo on hyvä asia, sillä automaattinen valvonta leikkaa kaikkein suurimpia ylinopeuksia. On tärkeää saada nopeudet kuriin erityisesti risteysalueilla.

Ehkä myös vaarallisiin ohituksiin lähdetään Kuutostiellä peltipoliisin pelossa harvemmin. Korian ja Koskenkylän väli on pääosin leveäkaistatietä, ja meno tiellä on ajoittain villiä. Holtittomia ohituksia näkee usein.

Kameratolppia kritisoidaan usein siitä, että ne lisäävät nykivää haitariliikettä jonossa. Kuljettajat jarruttavat juuri ennen tolppaa ja painavat kaasua sen jälkeen. Jokainen voi kuitenkin vaikuttaa liikennevirran sujuvuuteen omalla ajokäyttäymisellään — pitämällä tarpeeksi pitkät turvavälit ja noudattamalla nopeusrajoituksia.

Kuutostien kaltaisilla teillä sattuu paljon henkilövahinkoihin johtavia onnettomuuksia. Liikenneviraston tilastojen perusteella Kuutostie on toiseksi vaarallisimpien teiden luokassa. Syynä tähän ovat suuret ajonopeudet ja keskikaiteen puuttuminen.

Liikenneturvallisuuden kannalta paras ratkaisu olisi muuttaa Kuutostie kokonaan keskikaiteelliseksi tieksi. Tähän ei lähitulevaisuudessa ole luvassa rahaa.

Luetuimmat