Pääkirjoitus: Elvytysrahalle riittää kohteita Kouvolassa – Nyt olisi hyvä aika korjata esimerkiksi Kuutostien pullonkaula Korian kohdalla

Kansanedustaja Paula Werning (sd.) ehdottaa Kuutostien uusimista elvytysrahalla. Ehdotus on kannatettava. Kuutostien osuus Korialla Keltin ja Hevossuon välillä on omituinen pullonkaula muuten suhteellisen sujuvasti ajettavalla tiellä.

Liikenne Kuutostiellä on vilkasta, ja erityisesti raskasta liikennettä on paljon. Väyläviraston mukaan sen määrä on Kuutostiellä yli kaksinkertainen pääteiden keskiarvoon verrattuna. Kapea osuus on myös vaarallinen. Monelle kuljettajalle jää ohitteluvaihde päälle leveäkaistatietä ajaessa.

Aiemmin vastaava pullonkaula oli Kouvolan itäpuolella Taavetissa, mutta tuo osuus uusittiin pari vuotta sitten. Nyt olisi Korian kohdan aika. Samaan syssyyn kannattaisi parantaa tietä myös Kymijoen itäpuolella Tykkimäkeen saakka.

Yksittäisten kansanedustajien investointiehdotuksia pidetään usein lähinnä oman profiilin korotusyrityksinä, joilla ei ole todellisia mahdollisuuksia toteutua. Tänä keväänä voi olla toisin. Hallituksen seuraavassa, parin viikon päästä odotettavissa olevassa lisäbudjetissa voi hyvinkin olla elvytysrahaa, joka kohdistuu nimenomaan väylähankkeisiin. Tämän takia Kouvolan kohteita kannattaa pitää esillä.

Kuutostien puolesta puhuu paitsi hankkeen tarpeellisuus, myös se, että sitä pääsee toteuttamaan saman tien. Suunnitelmat ovat valmiina, jos rahat vain löytyvät. Väyläviraston suunnitelmissa Hevossuolta Napan Suviojalle ulottuva osuus rakennettaisiin keskikaiteelliseksi ohituskaistatieksi ja Suviojalta Tykkimäkeen kulkisi nelikaistainen moottoritie. Leveäkaistateitä ei onneksi enää suunnitella.

Kouvolan seudulla on toki muitakin väylähankkeita, jotka odottavat toteutumista. Kuutostien ohella tärkeä on esimerkiksi Kouvolan ja Kotkan välisen valtatie 15:n perusparantaminen. Myös siellä liikennemäärät ovat nousseet, raskasta liikennettä on paljon ja ohituspaikat vähissä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset