Pääkirjoitus: Urheilu on ahtaalla, vaikka sarjat pyörivät taas – Katsomoihin saisi koronarajoitusten rajoissa päästää paljon enemmän katsojia kuin peleissä nyt käy

KooKoo saisi koronarajoitusten määräämänä ottaa jääkiekkoliigan kotipeleihinsä 3 500 katsojaa. KooKoon ensimmäisten kotipelien yleisömäärät ovat olleet 1 512, 1 785 ja 1 911. Viime kauden yleisökeskiarvo oli lähes 4 000.

Huippu-urheilu on koronan suhteen kaksijakoisessa tilanteessa. Jalkapallosarjat on saatu pyöritettyä kesän aikana läpi lähes ongelmitta. Pesäpallokausi oli tiivis mutta ehjä. Jääkiekossa ja koripallossa pääsarjat on saatu käyntiin, mikä on hyvä uutinen, kun vertaa siihen, että keväällä kaikki urheilu loppui kuin seinään.

Yleisömäärien vuoksi seuroissa muhii kuitenkin talouskriisi. Pääsylipputulot pyörittävät monen seuran taloutta. Yleisömäärärajoitteita suurempi rajoite näyttää olevan ihmisten halu lähteä peleihin. Se on nykytilanteessa ymmärrettävää.

Toistaiseksi urheilukatsomot ovat olleet koronaepidemian leviämisen kannalta suhteellisen turvallisia paikkoja. Urheiluun liittyvät koronatartunnat ja niistä seuranneet karanteenit ovat Suomessa keskittyneet joukkueisiin ja niiden yksittäisiin pelaajiin.

Kouvolassa iso määrä ihmisiä altistui Superpesiksen finaaliottelussa, mutta tartuntarypästä ei syntynyt. Myöskään KooKoon kotipeleistä ei ole seurannut tartuntojen määrän kasvua. Kouvolassa ylipäätään koronatilanne on ollut koko epidemian ajan rauhallinen.

Kouvolassakaan ei silti ole syytä tuudittautua liialliseen hyvänolontunteeseen. Koko maassa koronatartuntojen määrä kasvaa ja kasvuvauhti kiihtyy. Ohjeita, kuten kasvomaskin käyttösuositusta, on syytä noudattaa.

Kouvolalaisseurojen syksyn kotipeleissä maskeja on näkynyt katsomoissa kiitettävän paljon. Maski ei suojaa vain itseä, vaan myös kaikkia muita. Suoja on paras silloin kun kaikki käyttävät maskia.

Kun näitä yleisiä ohjeita ja varovaisuutta noudattaa, voi urheilukatsomoonkin suunnata suhteellisen turvallisin mielin.