Napakat: Olisipa Valkeala vielä itsenäinen kunta, niin järki olisi tallessa

"Ainoa vaihtoehto on, että alamme kaikki ihmisinä edustaa turvallista aikuisuutta, emmekä vain valehtele edustavamme sitä." Hieno ja tärkeä kannanotto opettajalta. Pitäisikö meidän kaikkien yrittää?

Nuorison tekemät rikokset lisääntyvät, kun he tietävät, että eivät ole rikosoikeudellisesti vastuussa tekemisistään ja ainoa rangaistus on, että sosiaalitäti sanoo "tsoo tsoo".

JK

"Valopäitä" on monta. Monta ja taas monta. Ja kyllä, tuki kulttuurille on pois meiltä, sillä yhteisistä varoista sitä jaetaan. Olemme järjestyneitä, erittäin valppaina, ja kevään kuntavaaleissa yhteiskunnalliset arvot mitataan. Kaikenlaisille mielipiteille on täällä vielä onneksi tilaa, vaikka jotkut sitä yrittävätkin rajoittaa. Kaikkia ei voi miellyttää.

Jaalan terveysasema jouduttiin sulkemaan jo kesäksi normaalia aiemmin, koska tuli korona ja Kymsote ei selvinnyt (selviä) siitä ilman meidän terveydenhoitajaa! (muu henkilökuntahan oli siellä satunnaisia kävijöitä). Eikö se Kymsote nyt selviä ilman meidän vanhuksia?

Kouvostoliitto ilmoitti yksityisteiden avustusten lopettamisesta, millä perusteella myös Tihvetniementie jää ilman? Kaupunki saa verorahaa törsättäväksi toispaikkakuntalaisten käynnistä Repovedellä, kaupat, hotellit yms. Me mökkiläiset ollaan maksajia ja huonosta tienkunnosta kärsijöitä. Olisipa Valkeala vielä itsenäinen kunta, niin järki olisi tallessa.

Palomäen hyppyrimäen kuntoportailla on ja olisi myös pimeään vuodenaikaan paljon aamukävijöitä – työssäkäyviä, aamuvirkkuja. Mutta miksi ihmeessä valot eivät ole aamuisin päällä esimerkiksi aamukuudesta eteenpäin? Pimeässä ei näe. Tasaisi myös illan ruuhkapiikkejä.

Valoa aamukansalle

Marjoniemen terveysaseman koronanäytteenotto: kiitos! Sain rauhalliset ja selkeät ohjeet, kuinka toimitaan tilanteessa. Testiä ottaessa näytteenottaja kertoi koko ajan, mitä tekee ja miten näytteen ottaa. Sain osakseni ammattitaitoista potilaan kohtaamista!

Vastuuhenkilöt tilille opettajien lomautuksen haitoista. Tästä asiasta vaietaan kuin muuri. Epäpäteviä päättäjiä Kouvolassa liikaa.

Corona leviää Euroopassa paremmin kuin aikanaan kuppa Töölössä. Lapin matkailufirmat haluavat samaa ahneudellaan, talous on tärkeämpää kuin terveys?

Demareitten ja kepun johdolla Kouvola saatetaan selvitystilaan. Prosessin nopeuttamiseksi pormestarimalli ja joku änkyröistä keulaksi.

Biojäte, miksi keräyspisteet ei toimi? Keräyspiste ok-talosta heitetään samaan kuin kaikki muutkin jätteet. Olen sen itse kokenut ja nähnyt. Itse joutuu viemään biojätteensä, kun ei oteta jäteautoon biojätteenä vaan sekajätteenä ja heitetään samaan jäte-erään jokaisessa tapauksessa, oli mitä tahansa. Miksi näin? Nyt teen itse mullaksi. Ihmiset lajittelisi, mutta miksi kuljetus ei toimi kuin neuvotaan?

Korian keskustapojat ovat siirtyneet pitämään huolta omista tarpeistaan. Huoli ja toimenpiteet tulisi olla Kouvolaa kehittäviä, ei keskustapolitikointia. 600te on iso raha!

KooKoon ylivoima umpisurkeaa. 5 peliä ja vastustaja tehnyt jo kaksi alivoimamaalia eikä itse ylivoimaosumia. Nyt ryhtiä peliin.

Fani 72.

Laitoin viime viikon tiistaina kirjeen siskolleni Vantaalle. Tuli siis yli viikon päästä torstaina.

Uudenmaa kiinni. Samoin muut punaiset alueet. Nyt ei leikitä. Ja maski naamaan. Olin Tokmannilla, ihmiset lätisee kovalla äänellä. Niin kuin ennen. Ilman turvaväliä, saati maskia. Tauti tulee tännekin. Piste.

Narsimi on röyhkeyttä, itsetunnon puutetta, pelkoa, minun kaikki, eli hospitaalin puutetta. Materiasliamia ym. Lopulta uhriutumista.

Jari ja Lauri 100 % oikeassa. Umpityhmät kyläpoliitikot ajaa Kouvolan selvitystilaan.

Haikeudella muistelen niitä aikoja, kun Repoveden poluilla sai nauttia luonnon rauhasta ja hiljaisuudesta.

Juuri siksi noi vanhat jäärät pääsee valtuustoon, kun ihmiset ei äänestä uusia.

Missähän on meidän sähkönkuluttajien kuluttajasuoja?

Vuokratkaa KSS omakotitaloista esim. aurinkokennoille kattopinta-alaa. Siitä hyötyy KSS ja myös sähkön kuluttaja. Eikö teille kelpaa kuluttajan hyöty? Siirtomaksut ovat vain väliaikaisia ratkaisuja ja edelleenkin väärillä valheisilla perusteilla tehtyjä. Politiikan tuomaa ns. epäilyttävää bisnes rehellisyyttä?

Kiitos lauantain 17.10. pääkirjoituksesta ja samalla sivulla olleista asunnottomuutta ja köyhyyttä käsitelleistä kirjoituksista.

Mites se ex-ministeri kirjoittelee eläkeputkista, kun itse nostelee sopeutumiseläkettä alle kuuskymppisenä?