Napakat: Säästöehdotukset kelpaavat "kyläpoliitikoillekin", jos ne perustellaan faktoilla

Palveluiden leikkauksia pitää tehdä, mutta ei paniikkiratkaisuja. Koulujen lakkauttaminen nähtävä laajasti: mikä on kokonaisvaikutus yhteisölle. Kun koulu lähtee, sitä ei enää tuoda takaisin.

Kymsotesta ei ole niin paljon puhuttu, vaikka se vaikuttaa suuresti myös Kouvolan talouteen. Onko siellä ylimääräisiä tai taitamattomia johtajia? Onko organisaation rakenteet kunnossa ja päivitetty?

Haloo! Ovatko ala-asteen oppilaatkin perustaneet Facebook-ryhmiä? Meinaan vaan, kun kirjoitellaan Kouvolan purkamisesta! Todella lapsellista edes puhua tuollaisia asioita. Hävetkää. — Kvl

Jos ne uimahallit ja koulut jätettäisiin rauhaan ja karsittaisiin johtajia pois. Ei tarvita apulaiskaupunginjohtajaakaan. Tai kaupunginjohtaja pois.

Syntyvyys kääntyi laskuun 90-luvulla, jolloin lapsiperheiltä leikattiin ja lapsiperheet jätettiin pysyvästi EU-huumassa laman aikaiseen kurjuuteen.

Hajautetaan Kouvolan palveluja. Hirviluvat Hirvelästä, selkävaivat Selänpäässä, kaukojunat Kaipiaisista, sätkät Marinkylästä, liikunta-asiat Liikkalaan ja veroasiat Saverolle.

Koriankin lasten määrä vähenee sellaista vauhtia, että on järjen köyhyyttä rakentaa sinne yläkoulu. Lukekaa tilastoja niin ymmärrätte. Faktat esiin.

JEV-säätiöön kuntaliitoksessa itsekkäästi siirretyt yhteiset rahat Kouvolan taloutta paikkaamaan.

Säästöehdotukset kelpaavat "kyläpoliitikoillekin", jos ne perustellaan faktoilla. Se on vaikeampi sulattaa, että kanta-Kouvolaan touhutaan uusia upeita palveluja kaikilla herkuilla.

Marita Toikka hakee hyväksyntää ajatuksilleen toimittajilta ja yleisöltä. Väärin. Hyväksyntä pitää hakea valtuustolta. Älytöntä kokkaremaista touhua.

Voi Kouvolaa. Paljon oli kummallisia rakennushankkeita sun muuta ja rahat meni. Sama härski meno jatkuu edelleen, kättä päälle vaan.

Kuusaalla on tehdasalueella kaksi käytössä olevaa voimalinjapylvästä joen ylityksessä ilman ruiskubetonikuorta. Jossakin mättää raskaasti.

Kyllä se on niin, että Kuusankosken uimahallissa on kaikki esteettömään liikkumiseen tarvittava laitteisto, näin uimahallin yhteystiedoissa sanotaan.

Ei ole kivaa kenenkään mielestä, kun uimahalleja ja kouluja joudutaan karsimaan. Mutta tilanne sitä vaatii! Ei ole Toikan vika tämä!

Menen taas töihin kuuntelemaan, kun mieshenkilö selittää minulle, "miten asiat oikeasti ovat". Onpa hienoa, että on joitakin miehiä, jotka aina tietävät asiat paremmin kuin minä.

Onko Elimäelle muuttamassa vanhoillislestadiolaisia tai somaliperheitä, kun ovat niin varmoja siitä, että väkimäärä lisääntyy ja palvelut kannattaa säilyttää? – Järkevästi eteenpäin

Ihmeen hiljaa ovat ympäristöaktiivit teiden suolaamisesta. Mistähän johtuu? Siinä olisi aihetta ja ainetta suuriin mielenilmauksiin.

Ei kukaan muuta Kouvolaan, kun ei ole mitään palveluita ja entisetkin loppuu. Näinkö asukasluku saadaan nousuun?