Napakat: Oikeuttaako korona äänekkääseen ilkeilyyn tuntemattomille?

Kraanasta tulee hyvää vettä ja kohtuuhintaan. Se on Kouvolan Veden tehtävä, muu ei kiinnosta.

Surullista huomata, kuinka kaahaus on nyt lisääntynyt etenkin 30–50km/h alueilla, kun luullaan poliisien olevan läänin rajalla! Yleensäkin kurittomuus liikenteessä on lisääntynyt! Kaahaus tärkeämpää kuin turvallisuus!

Hoitajat uupuvat ja harkitsevat työtaakkansa vuoksi alan vaihtoa: Suomessa on EU-maista toiseksi eniten hoitajia tuhatta asukasta kohden. (Euroopan komissio, maiden terveysprofiilit 2017). Meillä on 11 000 sairaalapaikkaa ja kiireetöntä hoitoa on vähennetty epidemian vuoksi. Tyhjille paikoille on kuitenkin tullut vain 159 koronapotilasta (1.4. tieto). Jokin ei nyt vain täsmää.

Töröstin kuntoradalla on paljon lapsia vanhempineen tai päiväkerholaisten kanssa ulkoilemassa. Maastopyöräilijöiden kilpa-ajoja varten hieno luontolenkki ei ole tarkoitettu – kielletty pyöräilijöiltä! Äskettäin oli paha tilanne: Pieni taapero välttyi nipin napin kypäräpäisen pyöräilijän kanssa törmäyksestä.

Oikeuttaako korona äänekkääseen ilkeilyyn tuntemattomille? Miten keskustan tavaratalon kampaamossa istuva sairaanhoitaja on vähemmän vaaraksi muille kuin kyseenomaisessa paikassa muuten asioiva henkilö?

Eilisen asiakas

Miksi kuntosalit saavat olla auki, kun kaikki muutkin paikat ovat suljettu? Yrittäjiä ne ravintolanpitäjätkin ovat, silti lappu luukulle toistaiseksi. Voitaisiinko nyt vaan samassa rintamassa olla torjumassa koronaa!

Olipa hieno asia, kun yrittäjä Yle 1:n suorassa aamu-tv:ssä kehotti kansaa polvilla rukoilemaan, kuten presidentti Kallio aikoinaan.

Iso kiitos Katajaharjun terveyskeskuksen hoitajat ja lääkärit. Sain puhelimessa avun, kerroin syyn ja näin oli resepti valmiina. Kivaa joustoa näin tautisena aikana.

Yritysten raha-asioita yritetään tukea pääasiassa erilaisten lainojen turvin. Konkursseja tulee, työpaikkoja häviää. Mutta kyllä työmieskin voi aina lainaa ottaa!

Kela-taksin asiakkaalla pitää olla oikeus auton valintaan hoitokyyteissä sairaalaan.

T.O Räipiö

Olisiko nyt Kouvolan kaupungin aika miettiä, voisivatko nuo pienet koulut, jotka ensi syksynä lopetetaan, jatkaa vielä vuoden? Saisivat lapset otettua helpommin kiinni menetettyä opetusta. Ei kai se tässä konkurssissa enää niin paljon merkitse?

Mummo

Riskiryhmille, liki neljännekselle väestöstä, on varattu kokonainen tunti kaupan aukioloajasta. Sankarityö vai loukkaus. No seuraus. Vanhuksia, jotka tohtivat mennä asioilleen tuon ajan jälkeen kohdellaan kuin dopingista kärynneitä urheilijoita. Poislukien tietenkin norjalaiset urheilijat.

Tilastot pysyy kyllä upeina, kun ei testata ohjeistuksista huolimatta. Ei edes terveydenhuoltohenkilökuntaa.

Luulinjokaikennähneeni

Luetuimmat