Lukijalta: Kenen edunvalvojana kouvolalainen kansanedustaja toimii?

Rataverkon uudistaminen ja kehittäminen on niitä asioita joiden parantamiseen tulisi oman äänestysalueensa kansaedustajan paneutua huolella.

Jos rataverkon uudistamisella ja parantamisella pystytään lyhentämään junassa istumiseen käytettävää aikaa, sillä on suuri merkitys niile kouvolalaisille, jotka joutuvat työnsä puolesta jatkuvasti matkustamaan Kouvolan ja Helsingin väliä. Meillä on myös runsaasti opiskelijoita, jotka opiskelevat Helsingissä. Myös heille on tärkeää, että voisimme vähentää matkustamisen aikaa. Uusi ratalinja Kouvola–Helsinki vähentää tuntuvasti matkustamisen aikaa myös lappeenrantalaisille ja jopa joensuulaisille, sekä myös mikkeliläisille ja kuopiolaisille. Siksi hekin ovat suurin joukoin kannattamassa ratalinjauksen uudistamista Kouvolasta Porvoon kautta Helsinkiin.

Uuden linjan aikaansaaminen vaatii runsaasti neuvotteluja. Siinä kuluu myös paljon aikaa ennen kuin uusi rataverkko on käyttökunnossa.

Vaikka rakennustöiden aloittaminen tuntuukin olevan kaukana tulevaisuudessa on alueemme kansanedustajien yhteisvoimin heti alettava toimia hankkeen toteutumisen puolesta. Vetkuttelua ja viivyttelyä tässä asiassa ei voida hyväksyä. Jos meidän omat kansanedustajamme suhtautuvat välinpitämättömästi tälläiseen hankkeeseen, kenen muun te luulisitte ajavan meidän puolestamme tätä asiaa.

Hyvin toimiva rataverkko on meille pohjoiskymenlaaksolaisille jo nyt hyvin tärkeä. Ja tulevaisuudessa sen merkitys vain kasvaa.

Tehokas työ rataverkon oikaisemiseksi on aloitettava heti täydellä tohinalla.

Raimo Kinnunen, Kouvola

Uusimmat uutiset