Napakat: Korvaushoitoyksikkö pois Kuusankosken keskustasta

Hei, sinä kotona oleva ikäihminen. Opettele nyt kotijumppaa. Sinun kannattaa liikkua joka päivä. Näin pidät terveydestäsi huolta. Keksi vaikka omat liikkeet. Ulkoile jos voit.

työssäkäyvä kouvolalainen

Mitä jos palattais aikaan ennen kulutushysteriaa. Kaupat kiinni pyhinä. Eiköhän tehdä ostolakko pyhiksi.

Korvaushoitoyksikkö pois Kuusankosken keskustasta. Levottomuus ja häiriöt alkoivat, kun yksikkö siirrettiin Kuusankoskelle.

Pelonsekaiset tunteet

Suuria kisoja ja tapahtumia on peruttu ympäri maailmaa koronan vuoksi jopa syyskuulle asti. Heinäkuussa ajettavaksi merkitty MotoGP on tarkoitus ajaa. Onko mitään järkeä? Italia ja Espanja koronan tautipesiä.

Kaupungin vuokra-asunnoissa palelee lauhasta talvesta huolimatta. Etälukulaitteiden asennuksen jälkeen huoneistojen lämpötiloihin huikea pudotus. Ikääntyneet kärsii eniten!

Miten valvotaan karanteeniin joutuneita ja heidän liikkumista julkisilla paikoilla?

Kyllä apteekki-asiointi sujuu verkossa, niin resepti-, kuin käsikauppa lääkkeiden osalta. Itse olen jo vuosia tilannut Helsingin yliopistollisen apteekin verkkokaupan kautta. Toimitus nopea ja tuodaan kotiin asti.

Mummeli MLH

Pääministeri ja muut ministerit ovat nyt kovilla. Toivon, että järjestävät vuoroja vetovastuussa, ja vapaapäiviä. Pääministeri on tehnyt erinomaista työtä, jaksamisesta pitää pitää huolta.

Meillä on järkeviä ja ahkeria ihmisiä maan ohjaksissa. Heidän täytyy myös levätä välillä. Tämä ei ole pikajuoksu, vaan ehkä maratoni. Voimia ja lepoa ja palautumista heille ja meille kaikille.

"Hävittäjämiljardeja" havittelevat voisivat huomata, että ne jakautuvat 30 vuodelle. Jos irtorahaa tarvitsee, niin vaikkapa hoitajien palkankorotusvaatimus on 700 miljoonaa yhdessä vuodessa.

Laskento takaisin kouluihin

Edesvastuutonta pitää lähiöpubit auki, kun kerran kaikki muutkin paikat laitetaan kiinni. Samoin kuntosalit, miksi auki?

On se hyvä, että edes Kouvolan Sanomat liikkuu näin korona-aikana! Mieluisaa aamukahviseuraa!

Noista kumimaisista asuista ja muista varusteista koronan torjunnassa tulee todella paljon jätettä. Onko niille jo järjestetty laitos joka käsittelee ne?

Luontoihminen

Kouvolan seurakunta, tipurata pääsiäisenä? Kokoontumisia pitäisi välttää suositusten mukaan. Jokainen voi harjoittaa tipujen metsästystä vaikka takapihallaan. Kaikki riskit tulisi minimoida.

Sinä jolla on ahdistusta, kun pitää olla vanhempi, puoliso, kodinhoitaja ym. Juuri näitä kaipaat, jos sinä tai läheisesi olisivat sairaalan teho-osastolla. Nyt korostuu arjen merkitys. Ja kiitollisuus siitä.

Ihmiset kokevat ahdistusta ulkopuolisen suuren uhkan vaikutuksesta. Olen kokenut samantyylistä ahdistusta 40 vuotta. Selviytyminen on ollut vaihtelevaa, välillä on oltu sairaalassa. Uskon kuitenkin parempaan huomiseen.

Kaupassa kannattaa aina ottaa ostoskärrit. Näin turväli toteutuu edessä sekä takana, etenkin kassajonossa. Korit voisi ottaa pois kokonaan. Ja kehotus näkyviin, ota kärrit!

Hyvä että joku muistaa kiittää sairaalahuoltajia heidän arvokkaasta työstä.

Kaunisnurmella on edelleen 30 kilometrin nopeusrajoitus mikä tuntuu monelta autoilijalta unohtuneen ja kaahaavat kovaa vauhtia. Alueella on paljon lapsia, jotka juoksevat tiellä ja tien yli joten vahinkoja voi sattua. Noudattakaa rajoituksia.