Sana sunnuntaiksi: Laumaonni

Me olemme yhtä laumaa, vaikka meissä saattaakin asua tahto olla edes jollain tavalla erilainen kuin muut. Samanlaisuus ei aina ole kovin trendikästä. Kuitenkin monet asiat kertovat siitä, kuinka teemme ja haluamme samanlaisia asioita samaan aikaan. Samanlaisuus tai samanaikaisuus ovat asioita, jota ei kannata yrittää kieltää. Ja huomaa tämä; laumassa eläminen on hyvä asia. Siihen jopa pyritään, tosin eri nimillä. Erilaisilla leireillä käytetään paljon aikaa ryhmäyttämiseen; siis siihen, että syntyisi hyvä yhteishenki ja ryhmä toimisi avoimesti. Ryhmä kuulostaa dynaamisemmalta kuin lauma. Kyse on kuitenkin mielikuvista.

Laumassa voi tuntea olevansa yhtä. Voi saada apua ja antaa apua toisille lauman jäsenille. Jos sinulla on, mistä antaa hänelle, jolla ei ole, niin anna. Apostoli Paavalin sanoin: ”Sillä, joka oli koonnut paljon, ei ollut liikaa, eikä siltä, joka oli koonnut vähän, puuttunut mitään.” (2. Kor.8:15) Tällaisia ovat ihmeet, joita tapahtuu laumassa eläen. Kun yhdellä on vaikeaa, toinen tulee auttamaan. Kukaan ei ajattele, että ”ihan oikein tuolle, selvitköön itse vaan.”

Jumalan lahjoja voidaan parhaiten hoitaa laumasta käsin; tieto kulkee, ja asiat etenevät. Myös yhteinen usko syvenee ja saa uusia näkökulmia lauman jäsenten kesken. Hyvin toimivan lauman tunnusmerkki on myös se, että laumaan voi aina tulla uusia jäseniä. Suljettu lauma alkaa pian olla täynnä mustavalkoista samaäänisyyttä, joka estää yhteisen pohdinnan ja ajatustenvaihdon. Ihmisen kaitsemina voisimme helposti kulkea harhaan. Tai jopa lopettaa kulkemisen kokonaan. Onneksi laumaamme kaitsee edelleen Jeesus!

Tuula Ylikangas

Elimäen lauman kappalainen

Uusimmat uutiset