Sana sunnuntaiksi: Tule mukaan!

Pienellä lapsella olisi paljon kerrottavaa. Hermostus on kuitenkin suurta, kun aikuiset eivät ymmärrä hänen lapsenkieltään. Väliin tarvitaan tulkiksi oma vanhempi, joka on kasvanut ymmärtämään lastaan silloinkin, kun sanat eivät tule ole aivan selvästä.

Hoivakodissa vanhus on jäänyt sivuun tarinatuokioista. Ikä ja sairaudet ovat jo heikentäneet kuuloa, eikä puheen tuottaminenkaan onnistu niin kuin aiemmin. Juttutuokiot onnistuvat enää vain kaikkein läheisimpien kanssa - heidän, joilla on aikaa ja kärsivällisyyttä.

Jeesuksen tunnusteot, sairaiden parantamiset, eivät kosketa vain ihmisen fyysistä olemusta. Sairaus ei ole vain vamma kehossa vaan myös musta varjo ihmisten välille — varjo, joka estää tulemasta muiden mukaan ja jättää yksin. Spitaaliset eivät saaneet tartuntavaaran pelossa tavata muita ihmisiä, eivät edes asua kaupungin alueella, vaan heidän piti vaeltaa asumattomilla seuduilla. Kuuromykkä jäi sivulliseksi jopa omasta elämästään, kun ei kyennyt kertomaan mitä tarvitsi tai halusi. Pahojen henkien vaivaama joutui kulkeman erämaassa, missä muut eivät joutuneet häntä kohtaamaan.

Kaikki heidät Jeesus otti mukaan. Antoi heille paitsi terveyden, myös mahdollisuuden kuulla ja tulla kuulluiksi, elää toisten ihmisten joukossa. Otti mukaan siihen joukkoon, jossa kuuluivat iankaikkisen elämän sanat: missä myös ihmisen sielu tuli ravituiksi.

Mitä me Jeesuksen seuraajina voisimme tehdä, että meidän ajassamme sivuun jäävät tulisivat myös kuulluiksi ja pääsisivät mukaan? Pääsisivät mukaan myös sinne, missä kuuluvat iankaikkisen elämän sanat, ja pääsisivät aikanaan mukaan myös ikuisiin juhliin Taivaan kodissa.

Arto Hyvättinen
Valkealan pappi

Luetuimmat

Kommentoidut