Kuolleita: Vieno Puhakka 1914–2020 – Kouvolan vanhin sotaveteraani

Vieno Puhakka 15.8.1914-15.7.2020
Vieno Puhakka 15.8.1914-15.7.2020

Heinäkuun 15. päivänä saimme suruviestin. Vieno Puhakka oli saanut kutsun ikikirkkauteen. Pitkä, rikas ja kaunis elämä oli tullut päätökseen. Elämän päiviä hänelle annettiin 105 vuotta ja 11 kuukautta.

Vieno Puhakka syntyi Valkealan Rämälässä 15.8. 1914. Sippolalainen hänestä tuli 1934, jolloin hän avioitui enäjärveläisen maanviljelijä Tenho Puhakan kanssa.

Hän emännöi isoa karjatilaa mielellään ja ilolla, koska hänen mielestään työ ei ollut koskaan taakka, vaan siunaus ja etuoikeus, ja jokainen päivä oli lahja. Lapsetkin, joita perheeseen syntyi neljä, hän opetti jo varhain työtekoon, toisen ihmisen kunnioittamiseen ja auttamiseen.

Vieno Puhakka uskoi yhdessä tekemisen voimaan ja mahdollisuuksiin ja siksi hän oli mukana kaikissa kylän yhteisissä tapahtumissa ja osallistui mielellään muun muassa Marttojen toimintaan.

Vieno Puhakka oli Kouvolan vanhin sotaveteraani. Sotiemme aikana hän kuului lottajärjestöön ja toimi puhelinvälittäjänä. Vuonna 2016 Suomen tasavallan presidentti myönsi hänelle Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin. Kunniakirja oli hänen huoneensa seinällä myös Kouvolan Ehtookartano-palvelukodissa, jossa hän asui viimeiset vuodet.

Vieno Puhakka kuului myös Mänttärin sukuun ja oli suvun piirissä kunnioitettu suvun vanhin.

Eila Korjala

Uusimmat uutiset

Kommentoidut