Pyhäinpäivänä: #sytytänkynttilän

Tänä iltana on hautausmaa kaupungin kaunein paikka. Elävä tuli tuhansissa kynttilöissä puhuu kiitoksen ja kaipauksen kieltä. Tuhannet kynttilät yhdessä puhuvat toivon kielellä. Tässä, mitä nyt silmilläsi näet, ei ole vielä kaikki.

Huomenna jossain päin kaupunkia syttyy toisenlainen, sirompi kynttilä. Pieni lapsi liitetään kasteessa ylösnousseeseen Kristukseen. Lapselle sytytetään kastekynttilä ja pappi lukee Raamatusta: "Jeesus sanoo: Minä olen maailman valo. Joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo." Ja vielä toisenkin lupauksen: "Minä olen teidän kanssanne kaikki päivät, maailman loppuun saakka."

Tuo lapsi kasvaa isommaksi eivätkä vanhemmat ole enää joka hetki vierellä kulkemassa. Mutta elämän vaikeimpina hetkinäkään hän ei ole yksin, hän ei ole pimeässä.

Jeesus on luvannut kulkea hänen kanssaan kaikkina päivinä, elämän loppuun asti. Jeesus on maailman valo. Jeesus on tie Isän kotiin. Isän lapsella on määränpää, Isän lapsella on koti. Isän lapsi on taivaan tien kulkija.

Pyhäinpäivän illassa saan aavistuksen siitä, minne olen matkalla. Olen matkalla sinne, minne kukaan ei voi kulkea yksin, ilman Jeesusta. Olen matkalla sinne, missä ei enää tarvita aurinkoa eikä kuuta, koska siellä Jumala ei enää peitä kasvojensa kirkkautta.

Tänä iltana sytytän kynttilän, kiitän niistä läheisistäni, jotka ovat jo lähteneet tästä ajasta. Sytytän kynttilän ja ajattelen kiitollisuudella sitä, ettei tässä minun silmieni edessä ole vielä kaikki. Kiitän taivaallista Isää, jonka kodissa on jälleennäkemisen aika.

Arto Hyvättinen
Valkealan pappi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.