Kuolleet: Marko Sipari (1966–2020) – Kokonaisuuksien hahmottaja, perheenisä ja seuramies

REIM Kymi

Marko Sipari, 1966-2020.
Marko Sipari, 1966-2020.

REIM Kymi Oy:n toimitusjohtaja Marko Sipari kuoli sairaalassa kotikaupungissaan Kouvolassa 30.7.2020. Hän oli 53-vuotias ja syntynyt 24.11.1966 Kouvolassa.

Kaikki tapahtui muutamassa viikossa. Nopeasti. Sairaus vei voimat.

Markolla oli lapsesta asti seuranaan reuma, joka ei kuitenkaan lannistanut häntä. Päinvastoin se kasvatti hänen sisuaan ja sitkeyttään.

Valmistuttuaan kauppaopistosta Sipari pääsi harjoittelijaksi Kymen Tilikeskukseen, jossa hänestä tuli yhtiön merkittävä osakas. Vuoden 1999 lopulla yhtiön pääosakkaaksi tuli REIM Group, Siparin pysyessä edelleen merkittävänä osakkaana. Tästä alkoi yhteistyö joka on kestänyt, ja jonka myötä Sipari ensin nimitettiin aluepäälliköksi vastaamaan yhtiön isännöintitoiminnasta sekä yleisjohdosta. Jo vuoden 2000 keväällä hänestä tuli Kymen Tilikeskuksen toimitusjohtaja. Yhtiön nimi muuttui myöhemmin REIM Kymiksi.

Marko Siparin toimitusjohtajuudessa yhtiö kasvoi orgaanisesti ja yritysostojen kautta yhdeksi toimialueensa merkittävimmistä alansa toimijoista, työllistäen 20 ammattilaista. Yhtiöllä on toimistot niin Kouvolan Lehtomäessä kuin Kuusaalla.

Perhe ja työ olivat molemmat Siparin elämän keskiössä. Perheeseen kuuluivat puolisoa kaipaamaan jääneenä puoliso Arja, jonka kanssa yhteisiä vuosia muodostui kaikkiaan 32, heidän tavatessa toisensa vuonna 1988. Lapsista Sini syntyi vuonna 1996 ja Santeri vuonna 1999. Koko ajan mukana ovat olleet myös saksanpaimenkoirat, ja akvaario kaloineen. Markolla oli myös iso perheellinen ystäväpiiri, jonka kanssa vietettiin paljon laatuaikaa yhdessä.

Koti oli alkuun kahdessa paikassa kerrostaloasuntona Utinkadulla ja sen jälkeen vuodesta 1997 hankitussa omakotitalossa Männistöntiellä, joten Kouvolan Käpylän kaupunginosa oli koko elämän ajan mittainen asumisen keskipiste. Jaalan kesämökki oli myös Markon sydäntä lähellä ja tärkeä paikka elämässä, jossa perhe vietti paljon aikaa yhdessä. Haminalla ja merellä oli myös suuri merkitys, ei vähiten siksi että Marko vietti lapsuudenkesiään isovanhempiensa luona Haminassa.

Lasten harrastukset olivat tärkeitä, oli sitten kyse hevosista tai jääkiekosta. Urheilua Sipari seurasi jatkuvasti, ja hänen urheilutietomääränsä oli huomattava. Hän oli myös tukemassa mieluusti paikallisia urheiluseuroja. Autoharrastuskin oli Markolle kiinnostava asia.

Erinomaisen muistin ja laskentataidot omaava Sipari hahmotti hyvin kokonaisuuksia, osaten lukea myös kanssaihmisiä omalla psykologisella silmällään. Noilla taidoilla oli suuri merkitys jokapäiväisessä työssä, josta hän nauttia ja joka oli myös olennaisen tärkeä osa Markon elämää.

REIM Kymin toimitusjohtajana Marko Sipari katseli maailman menoa kotikulmien lisäksi opintomatkoilla myös Australiassa, Hong Kongissa, Venäjällä, Virossa ja Yhdysvalloissa. Noilla kaikilla matkoilla mukana olleena Markosta löytyi mainion seuramiehen luonne. Viime vuosina hän tutustui myös Espanjaan.

Liian aikaisin luotamme pois otettua Marko Siparia jäävät kaikkein läheisimpinä kaipaamaan puoliso Arja sekä heidän kaksi yhteistä täysikäistä lastaan Sini ja Santeri. Lukuisat ystävät. Heidän lisäkseen me REIM Groupissa menetimme hyvän ystävän ja kollegan.

TIMO MULTANEN

REIM Groupin konsernihallituksen puheenjohtaja

JUKKA MÄKINEN

REIM Group konsernin toimitusjohtaja