Sana sunnuntaiksi: Pyhän Hengen voima

Oletko sinä koskaan kaivannut sitä, että Jumala tarttuisi voimallisesti elämääsi? Sitä, että hän tulisi läsnä olevaksi niin kovalla ryminällä, että hänen läheisyydestään voisi olla varma.

Vaikeuksien keskellä ihminen kaipaa Jumalan välitöntä ja voimakasta puuttumista omaan elämäänsä. Elämäntilanteet, joissa tuska ja ahdistus repivät meitä, saavat meidät huutamaan Luojamme puoleen ja kaipaamaan Jumalan vahvaa puhuttelua. Kun hätä on suurin, kun elämänperustuksia koetellaan, silloin Jumalan äänen kuulemisen tarve on myös suurin.

Ihmisenä oleminen ja eläminen on vaikeaa. Ei ole olemassa yksiselitteistä ohjekirjaa, miten meidän tulisi toimia jossain yksittäisessä tilanteessa, jotta toimisimme oikein. Arjessa eläminen ja arkinen päätöksenteko haastavat meitä ihmisiä yhä uudelleen käyttämään koko Jumalan luomaa olemustamme: sydäntä, järkeä ja koko olemusta ratkaisuja tehdessämme.

Emme kuitenkaan ole vain itsemme varassa. Pyhä Jumala on ilmoittanut meille tahtonsa Raamatussa ja Poikansa kärsimystyössä. Hän on lahjoittanut meille Pyhän Henkensä, jotta hänen henkensä ohjaamina kulkisimme elämässämme hänen johdatuksessaan.

Elävä vuorovaikutus Jumalaan on olemista ja elämistä hänen varassaan, suhteessa häneen. Tässä yhteydessä eläminen haastaa meidät luottamaan Jumalaan. Luottamaan siihen, että Jumala tietää ja tuntee sen, mitä me elämäämme tarvitsemme, mikä on meidän elämämme polku, miksi olemme täällä.

Pyhän Hengen vahvistamina voimme luottaa siihen, että ”kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa”. Jumalan Pyhä Henki on kuin magneetti, jolla hän vetää meitä puoleensa. Pyhän Hengen välityksellä Jumala vahvistaa meidän rohkeuttamme jättäytyä hänen varaansa.

Helluntain raamatuntekstit puhuvat Pyhästä Hengestä lupauksena ja lahjana. Hänet on lähetetty meille puolustajaksi, auttajaksi ja lohduttajaksi. Tässä Hengessä Kristus on kirkossaan jatkuvasti läsnä. Pyhä Henki liittää maailman kaikki kristityt Kristuksen kirkkoon, yhteen Herraan, joka antaa elämän ja kantaa sen kaikissa vaiheissa.

Ulla Koskinen
Kouvolan seurakunnan III seurakuntapastori

Uusimmat uutiset

Kommentoidut