Sana sunnuntaiksi: Mietteitä Isänpäivänä

Isänpäivänä ajatuksemme kääntyvät yleensä omaan isäämme. Hän ei välttämättä ole unelmaisä tai sankari-isä, mutta hän on oma isä. Jokainen kaipaa isän hyväksyntää ja rakkautta samalla ymmärtäen, että isä on ihan vaan ihminen omine vahvuuksineen ja puutteineen.

Yleensä isät yrittävät parhaansa ja tahtovat lapsilleen hyvää.Vaikka isä tahtoo suojella lasta kaikelta pahalta ja vaikealta, tietää hän että oma turva ja varjelus eivät ulotu kaikkialle, missä lapsen elämä on. Lapsen sairaus, lapsen huolet, lapsen ja nuoren elämän käännekohdat ovat jotain, mihin isä tahto tai keinot eivät aina riitä. Mutta apua voi antaa. Ja apua pyytää.

Erityisesti lapsina ja nuorina me kaipaamme turvallista tietoisuutta siitä, että isä ei hylkää meitä, vaan suhde häneen säilyy ja kestää elämän kolhujakin. On turvallista kokeilla ja kysyä, jos voi luottaa siihen, ettei elämä kaadu, jos mokaa tai töppäilee. Voi luottaa, että vaikka kuljen risteyksessä väärään suuntaan, niin isä odottaa ja tulee vastaan ja kulkee yhä mukana, jos niin tahdon.

Isänpäivä herättää ajatuksia myös Taivaallisesta Isästämme ja Hänen rakkaudestaan. Mietimme, millainen Isä meillä Jumalan lapsilla on. Taivaan Isän rakkaus meitä lapsiaan kohtaan on uskomme ydintä. Se on rakkautta meille jokaiselle. Taivaan Isän rakkaus on sitä, että me saamme avun. Meidän avunpyyntöömme vastataan. ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen vaan saisi iankaikkisen elämän.”

Taivaan Isän rakkaus on sitä, että elämä voittaa kuoleman. Se on sitä, että elämässä ei ole mitään niin pahaa tai suurta, ettei sen kanssa voisi mennä Jumalan luo apua pyytämään. Saat olla oma itsesi, juuri sellainen kuin olet. Juuri tuollaisena olet Luojan luomana arvokas ja ainutkertainen.

Saamme luottaa, että Taivaan Isä pitää huolen. Hän huolenpidostaan me kaikki, jokainen isä, jokainen lapsi, jokainen nuori, ja jokainen aikuinen saamme turvan. Ihan jokainen Jumalan lapsi on turvallisesti rakastettu, mihin ikinä tiemme sitten viekin.

Saija Sarkasuo
vs. seurakuntapastori
Valkealan seurakunta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.