Sana sunnuntaiksi: Kohti tavoitetta

Pieni poika tuli seurakunnan päiväkerhoon ja puristi jotakin kämmenessään. Kolmen tunnin kerhon päätteeksi hän suostui näyttämään sen lastenohjaajalle.”Minulla on johtolanka”, sanoi poika onnellisena ja puristi pientä sinistä sähköjohdon palaa kädessään.

Meidän on huomattavasti helpompi kulkea elämämme vuosia eteenpäin jos meillä on johtotähti. Tavoite auttaa tarkistamaan suuntaa. Hyvä, arvokas päämäärä valaisee elämän matkaa silloinkin kun tie on hankala ja ympäristö vaikuttaa pimeältä. Kun olemme tavoittaneet jotain elämän tarkoituksesta me emme enää voi jäädä paikoillemme. Elämä vaatii tulla eletyksi. Matkaan on lähdettävä, aivan kuten kerran itämaan viisaat lähtivät kohti tähteä.

Kristinuskon ytimenä on Jeesus. On sanottu, että lähetystyön paikka on uskon ja epäuskon rajapinnalla. Sen vuoksi lähetystyötä, kirkon ominta missiota, tapahtuu kaikkialla. Uskon ja epäuskon rajapinta hämärtyy milloin tietämättömyyden, milloin omien halujemme vuoksi. Olemme itse itsellemme ansa; meitä on todella helppo ohjata mainoksilla, algoritmeillä ja mielihyvän lupauksilla. Huokaamme kuin Paavali: ”Kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista?”

Uudenvuoden lupaukset haastavat taas tarkistamaan elämän tavoitetta.

Tavoitteen ja päämäärän ajattelu kuitenkin auttaa meitä uuden vuoden alkaessa. Loppiaisen pyhä muistuttaa tähdestä, joka johti perille. Tänä pyhäpäivänä me palautamme mieliimme, että kristinusko on suurista maailmanuskonnoista laajimmin levinnyt, ja valona yli 2,4 miljardin ihmisen elämässä. Jeesus sanoo: ”Minä olen valo, ja olen tullut maailmaan siksi, ettei yksikään, joka minuun uskoo, jäisi pimeään.” (Joh. 12: 46.)

Ehkä sinullakin tai lapsillasi on kodissasi kastekynttilä muistona kasteen lahjasta. Jeesus Kristus on elämämme valo. Joka häntä seuraa ei kulje pimeässä. Sytytä siis kynttilä, ja vie sinäkin teenpäin sanomaa elämän tarkoituksesta, Jeesuksesta, Vapahtajastamme!

Kirsi Hämäläinen
Elimäen kirkkoherra

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.