Sana sunnuntaiksi: Tuulen/tulen kanssa

Juttelimme, mitä toivoisitte elämältä. Tajusitte, että eteen voi tulla räiskyvää riemua, riipaisevaa surua ja sietämätöntä ahdistusta. Tämän kaiken syvän pohdinnan keskellä yksi teistä totesi, ettei millään halua elää elämää, jossa vain menee päivittäin työhön, tekee ruokaa, nukkuu ja pyöräyttää saman rullan seuraavana päivänä.

Samat täällä. En minäkään halua!

Teistä nousi merkityksellisyyden kaipaus. Että kaiken keskellä kokisi elämässä olevan järki. Että tuli vaikka lunta tupaan, se ei olisi turhaa. Että arki olisi elämisen arvoista.

Samaa kokemusta etsi Nikodemos niminen tyyppi. Hän oli kuullut ja nähnyt Jeesuksen toimintaa, eikä voinut kuin yön pimeydessä hiipiä Jeesuksen luo selvittämään elämänsä tilannetta. No, me ei hiivitty yhtään yöllä — kiitos siitä teille. Bussilla mentiin, päivät remuttiin ja yöt nukuttiin. Mutta kaiken touhun keskellä ihmeteltiin yhdessä, että elämä voi todella olla täynnä tarkoitusta. Jumalan kanssa.

Pyhä Henki hoiteli leirillämme hommansa innolla. Ihan Jeesuksen Nikodemokselle sanoman mukaan.

Hän tuulena puhalteli siellä missä tahtoi. Hän herätti uskoa. Hän hoiti haavoja. Hän yhdisti meidät. Hän sytytti sydämiä palamaan Jumalalle. Ihmeellistä!

Tämä ihme ei ole harvojen oikeus tai riparilla olemisen siunaus. Jos ei ole aiemmin napannut, jatka etsimistä. Älä anna periksi. Mutta etsi oikeasta suunnasta.

Ainoastaan Jumala voi antaa rauhan, ilon ja tyydytyksen tunteen elämään. Hän luo iloon taivasonnen sävyn. Hänen kanssaan särkymisen ja haavoilla olemisen keskellä on turva. Hän antaa arkeen toivon ja merkityksellisyyden.

Älä tyydy vähään! Pyydä Jumalalta paljon!

Pyydä rohkeana, että Pyhä Henki tulisi lähelle ja loisi uskon Jeesukseen. Uskon syntyminen on kuin syntyisit uudelleen.

Mieti, millaista oli tulla kohdusta ja alkaa nähdä muutakin kuin hämärän hyssyä. Uskon löytymisessä käy samalla tavoin. Kaikki alkaa näyttää uudenlaiselta. Elämän värit roihahtavat liekkiin. Ja tarkoitusta ei puutu — nyt eikä jatkoilla taivaassa.

Virvoittavasta tuulesta iloiten

Tuija Nuutinen
Kouvolan seurakunta

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut