Kuolleita: Ilona Koiviston muistolle

Joulun alla saavutti kuusankoskelaisen kouluväen yllättävä suruviesti. Pitkän luokanopettajan uran tehnyt luokanopettaja Ilona Koivisto oli menehtynyt syntymäpäivänsä jälkeisenä päivänä 21.12. nopeasti edenneen sairauden murtamana.

Ilona Koivisto syntyi Lahdessa 1944 ja opiskeli kansakoulunopettajaksi Turussa, josta hän valmistui 1966.

Pilkanmaan koulu oli ensimmäinen kuusankoskelainen koulu, jossa hän opetti ja jonka opettajakunnasta löytyi koko elinajan säilyneitä ystävyyssuhteita.
Keskustan kouluun hän siirtyi 1983, josta hän jäi eläkkeelle 2005.
Ilona Koivisto teki työuransa alkuopetuksen parissa. Hänen työtään leimasi voimakas sitoutuneisuus ja asiantuntemus. Voi sanoa, että Ilona Koivisto oli kutsumusammatissaan.

Yhteydet Kuusankosken seurakuntaan ja moniin muihin yhteisöihin ja heidän sitouttaminen koulun arkeen oli monesti Ilonan ansiota. Niihin kuuluivat myöskin teemapäivät, joissa haettiin iloa ja eloa koulutyön arkeen. Yhteistyön rakentajana Ilona Koivisto oli omimmillaan.

Liikunta, etenkin Lapin vaellukset ja mm. tanhu pitivät vireän luokanopettajan fyysistä kuntoa korkealla. Eläkkeelle jäätyään hän osallistui entistäkin aktiivisemmin paikkakunnan vireään kulttuurielämään. Kansanmusiikkiryhmän esityksistä hänet voi tavoittaa kanteleensoittajana.

Ilona siunattiin viimeiselle matkalleen Orimattilassa perheen ja läheisten saattamana. Kuusankoskella hänen ystävällistä ja valoisaa persoonaansa jää kaipaamaan lukuisa joukko kollegoita ja ystäviä.

Yrjö Mustamäki
Ulla Sipilä
Soile Nikkonen-Norppa
Työtovereita Keskustan koulusta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.