Kaupallinen yhteistyö

KooKoon luottohyökkääjä Mikko Virtanen tietää, että julkisuus on osa ammattia – ”Nykypelaajat kyllä ymmärtävät, mistä on järkevää puhua julkisesti ja mistä ei”

KooKoon oma kasvatti ja nykyisen liigajoukkueen varakapteeni Mikko Virtanen seuraa mediaa monipuolisesti. Jääkiekon sijaan vapaa-ajalla hän seuraa mieluummin jalkapalloa ja paikallisia uutisia.

Kouvolassa syntynyt ja kasvanut Mikko Virtanen on KooKoon liigajoukkueen 
varakapteeni ja siten työnsä puolesta jatkuvasti median ja yleisön 
kiinnostuksen kohteena.
Kouvolassa syntynyt ja kasvanut Mikko Virtanen on KooKoon liigajoukkueen varakapteeni ja siten työnsä puolesta jatkuvasti median ja yleisön kiinnostuksen kohteena.

Kun KooKoon luottohyökkääjä Mikko Virtanen, 24, pääsi ylioppilaaksi muutama vuosi sitten, hän sai lahjaksi jotain taatusti uniikkia.

Paksuun kirjaan oli koottu kaikki Virtasen siihenastisesta urheilu-urasta kertovat lehtijutut ensimmäisistä lasten hiihtokisoista ammattijääkiekkoilijan uran ensivuosiin asti.

Suuri osa jutuista on napattu talteen paikallisen Kouvolan Sanomien sivuilta, joten samalla leikekirjaan on tallentunut yhden ikäluokan paikallista urheiluhistoriaakin.
– Tosi hauskoja muistoja tulee mieleen aina niitä juttuja katsellessa, Virtanen hymyilee.

– Myös vanha kunnon teksti-tv on yhä käytössä, Mikko Virtanen paljastaa.
– Myös vanha kunnon teksti-tv on yhä käytössä, Mikko Virtanen paljastaa.

Vastavirtaan somessa

Läheisten kokoaman leikekirjan sivut saavat edelleen täydennystä, sillä Kouvolassa syntynyt ja kasvanut Virtanen on KooKoon liigajoukkueen varakapteeni ja siten työnsä puolesta jatkuvasti median ja yleisön kiinnostuksen kohteena.

Itsestä tai omasta joukkueesta kirjoitettuja juttuja hän ei tosin juuri seuraa tai lue.
– Luulen, ettei siinä olisi mitään voitettavaa. Itse tiedän kuitenkin aina, olenko pelannut hyvin vai en. Sitä mielipidettä ei tarvitse kysyä muilta.

Julkisuus, huomio ja jääkiekon yleisössä herättämät tunteet sinällään eivät pelaajaa häiritse, sillä ne kuuluvat Virtasen mukaan keskeisenä osana työhön. Tuhansien silmäparien alla pelaamiseen ja elämiseen pitää siis vain tottua, hän sanoo.
– Sitä paitsi ehkä tästä ammatista jopa hävisi osa sen hohtoa, jos niitä tunteita ja tietynlaisia paineita ei olisi.

Virtasen mukaan jokaisen ammattikiekkoilijan on myös itse opeteltava järkevä suhde mediaan. Moni kiekkoilija on perinteisen median lisäksi esillä paljon omissa sosiaalisen median kanavissa.

Esimerkiksi KooKoossa ei ole annettu erityisiä ohjeistuksia median suhteen, mutta aiheesta on puhuttu yhdessä.
– Nykypelaajat kyllä ymmärtävät, mistä on järkevää puhua julkisesti ja mistä ei, Virtanen sanoo.

Hän itse kulkee jossain määrin vastavirtaan somessa: miehen Instagram- ja Facebook-tileille tulee uutta sisältöä vain harvakseltaan.
– Seuraan kyllä somessa paljon muita urheilijoita ja varmasti siitä on monille hyötyä esimerkiksi sponsoroinnin takia. En vain itse jotenkin koe sitä omakseni, että jakaisin tavallista elämääni somessa.

Uutisia Mikko Virtanen lukee ja katsoo päivittäin ainakin sosiaalisen median, television ja sanomalehtien kautta.
Uutisia Mikko Virtanen lukee ja katsoo päivittäin ainakin sosiaalisen median, television ja sanomalehtien kautta.

Väärästä päästä lehden lukijaksi

Niin sanottua perinteistä mediaa Virtanen seuraa omien sanojensa mukaan ahkerasti, mutta valikoiden. Uutisia hän lukee ja katsoo päivittäin ainakin sosiaalisen median, television ja sanomalehtien kautta.
– Myös vanha kunnon teksti-tv on yhä käytössä, Virtanen paljastaa.

Oman lajin sijaan jääkiekkoilijan kotona katsellaan enemmän jalkapalloa. Liverpoolin kannattajaksi tunnustautuvan Virtasen mukaan kokonaan toisen lajin seuraaminen on hyvää vastapainoa omaan urheilija-arkeen.
– On ihan hyvä olla kartalla niin uutis- kuin urheilumielessäkin siitä, mitä ympäröivässä maailmassa tapahtuu. Aika paljon ajankohtaisista asioista puhutaan myös kopin puolella, Virtanen kertoo.

Paikallisen Kouvolan Sanomien lukija Virtasesta tuli jo lapsena. Tosin väärästä päästä, Virtanen virnistää.
– Ensiksi luin lehdestä sarjakuvat, sitten urheilujutut.

Paikallista mediaa Virtanen pitää tärkeänä monestakin syystä. Kouvolan seudun asioita olisi vaikea seurata muualta, hän miettii. 

– Kun olen täältä kotoisin, niin tietenkin paikalliset asiat kiinnostavat eri tavalla. Mitä Ratamolle kuuluu ja sen sellaista, Virtanen naurahtaa.
– Klikkiotsikoita yritän välttää ja yritän olla mediakriittinen. Luen mieluummin sellaisia juttuja, joiden lukemisesta on oikeasti jotakin hyötyä itselle.


Tiesithän?

Kouvolan Sanomien paperilehden tilaajana luet niin jääkiekkojutut kuin muut sinua kiinnostavat digisisältömme rajoituksetta verkkosivuiltamme, näköislehdestä ja mobiilisovelluksesta. Tilaajana saat lisäksi käyttöösi myös Etelä-Saimaan, Itä-Savon, Kymen Sanomien ja Länsi-Savon digisisällöt.

Tutustu ja aktivoi digi käyttöösi osoitteessa kouvolansanomat.fi/tutustu