Kaupallinen yhteistyö | KSO

Laurilan perhe kerää bonuksina useita satasia vuodessa: ”Asiakasomistajuudesta on oikeasti hyötyä”

Saara ja Toni Laurilan perheessä rahaa kuluu siihen, mihin jokaisessa aktiivisessa lapsiperheessä: ruokaan, polttoaineisiin ja harrastuksiin. Ostoksia keskittämällä S-bonuksista kertyy helposti iso potti.

Yksi pussi makaroneja, kiitos! Kouvolalaisen Laurilan perheen viisivuotias Aarre ja kaksivuotias Sylvi ovat jo oppineet, miten kaupassa asioidaan.

Kouvolalainen Saara Laurila, 35, muistaa hyvin lapsuutensa kauppareissut ja niihin liittyvän kihelmöivän jännityksen. Keski-Suomessa Säynätsalossa varttuneen Laurilan lapsuudenperheellä oli ostotili paikallisessa S-marketissa. Laurila sai ostaa tilille itse vasta sitten, kun osasi tehdä ostamistaan ruoista ruokaa.
- Jos mentiin joskus Prismaan, niin se oli jo iso juttu, Laurila nauraa.

Omistajuus oli luonteva valinta

Asiakkuus tuttuun ketjuun on jatkunut myös aikuisiällä. Saara Laurila on yhdessä puolisonsa Toni Laurilan, 42, kanssa S-ryhmän asiakasomistajia. Saara Laurila sanoo, ettei edes muista tarkalleen, milloin itse ryhtyi asiakasomistajaksi, vaan jäsenyys ”on ollut aina”. Opiskeluaikana Joensuussa oma osuuskauppa oli Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, mutta kun Laurilat muuttivat Kouvolaan kolme vuotta sitten, vaihtui myös asiakkuus Kymen Seudun Osuuskauppaan.
- Se oli luontevaa, sillä pidämme asiakasomistajuutta oikeasti kannattavana, Saara Laurila sanoo.

Satoja euroja vuodessa takaisin

Nyt ostoksia sen sijaan riittää, sillä perheeseen kuuluu Saaran ja Tonin lisäksi myös viisivuotias Aarre ja kaksivuotias Sylvi. Aktiivisen nelihenkisen perheen arjessa rahaa palaa erityisesti ruokaan ja polttoaineisiin, vapaa-ajalla puolestaan esimerkiksi matkusteluun ja liikunnallisiin harrastuksiin.
- Reissaamme aika paljon, joten ABC-asemat ovat lapsiperheen näkökulmasta osoittautuneet hyviksi pysähdyspaikoiksi, Laurilat kertovat.
Bonusta kertyy käytännössä lähes kaikista ostoista, joita S-ryhmään kuuluvissa liikkeissä voi tehdä. Bonusta saa myös esimerkiksi LähiTapiolan vakuutuksista, laivamatkoista ja Elisan puhelinliittymistä.

S-ryhmässä bonuksia maksetaan tehtyjen ostojen perusteella ja bonusprosentti kasvaa sitä mukaa, kun ostojen kokonaissumma kasvaa. Enimmillään bonusta maksetaan viisi prosenttia ostosten kokonaissummasta, ja lisäksi S-pankin maksukortilla maksavat saavat lisäbonuksen.
Laurilat laskevat, että he saavat ostoksistaan bonuksina takaisin joka kuukausi jopa useita kymppejä. Vuodessa bonuspotista kertyy siis mukavan kokoinen.
- Takaisin saatavat rahat kuluvat arkisiin ostoihin kuten ruokaan, Saara Laurila kertoo.

Bonusta voisi kertyä enemmänkin

Perhe ei omien sanojensa mukaan erityisesti jahtaa bonuspaikkoja eli keskitä kaikkia ostojaan S-ryhmään.
- Ei kuljeta varta vasten niiden perässä, vaan valitaan palvelut aina sen mukaan, mikä on kulloinkin kätevintä.
- Joka kuukausi kyllä aina päätetään, että seuraavassa kuussa keskitetään kaikki ostot S-ryhmään, kun bonusta kertyy niin helposti. Niin ei kuitenkaan käy, vaan aina tulee ostettua muualtakin, Saara Laurila nauraa.
Laurilat pitävät omistajuutta aidosti kannattavana asiana heidän perheelleen. Perheen käytössä on monia muitakin kanta-asiakaskortteja, mutta S-ryhmän mallia Laurilat pitävät parhaimpana ja monipuolisimpana.
- S-ryhmän kaupoissa hintataso tuntuu esimerkiksi ruoan osalta sopivalta, joten bonukset ovat mukava lisä, Laurilat toteavat.

Liity KSO:n asiakasomistajaksi


Keskittäjä saa eniten takaisin

• S-ryhmän asiakasomistajat omistavat osuuden omasta osuuskaupasta ja S-ryhmästä. Vihreä S-etukortti on osoitus omistajuudesta.

• Asiakasomistajaksi liitytään maksamalla osuusmaksu. Se on suuruudeltaan sata euroa, mutta maksun voi suorittaa myös osissa. Alkuun riittää 20 euron osaosuusmaksu.

• Asiakasomistaja saa automaattisesti oman, ilmaisen pankkitilin S-pankkiin, jonne myös bonukset maksetaan kuukausittain. Bonukset voi käyttää haluamallaan tavalla eli ne voi nostaa vaikka käteisenä.

• Kymen Seudun Osuuskauppa (KSO) maksaa bonuksia 1–5 prosenttia bonuksiin oikeuttavien ostojen kokonaissummasta. Esimerkiksi jos koko talouden bonusostot ovat kuukausittain tasan tuhat euroa, bonusta kertyy 540 euroa vuodessa. Noin 500 euron kuukausiostoilla summa on lähes 200 euroa.