Kaupallinen yhteistyö | Silmäoptiikka

Moniteholinssit pystytään muokkaamaan juuri tarpeiden mukaisiksi — Siksi Silmäoptiikassa kysytään, missä asiakas tarvitsee lasejaan eniten

Tarpeisiin sopiviksi räätälöidyt linssit ovat helpot ja mukavat käyttää, mutta ne auttavat myös silmiä jaksamaan.

Silmäoptiikkaa 34 vuotta johtanut Jyrki Hyttinen tietää kokemuksesta, että omiin tarpeisiin sopiviksi räätälöidyt linssit ovat helpot ja mukavat käyttää,
Silmäoptiikkaa 34 vuotta johtanut Jyrki Hyttinen tietää kokemuksesta, että omiin tarpeisiin sopiviksi räätälöidyt linssit ovat helpot ja mukavat käyttää,

Moniteholasit valmistetaan aina asiakkaan mittojen mukaan, mutta mahdollisuudet tarpeiden mukaiseen yksilöintiin ovat nykyisin lähes rajattomat.

Silmäoptiikan yrittäjä Jyrki Hyttinen tietää sen, koska on seurannut alan kehitystä viimeiset 34 vuotta.

— Tekniikka on kehittynyt aivan valtavasti, ja linssejä voidaan nykyisin muokata mielin määrin. Meillä Silmäoptiikassa silmälaseistaan voi saada juuri sellaiset monitehot, jotka toimivat asiakkaan arjessa parhaiten ja ovat mukavat käyttää, Hyttinen sanoo.

 

Mieti, missä tarvitset laseja eniten

Moniteholaseissa on kolme näkökenttäaluetta: yläosalla katsotaan kauas, alaosalla lähelle ja niiden väliin jäävällä progressiokäytävällä näiden alueiden väliin. Osien suhteita muuttamalla saadaan ominaisuuksiltaan aina erilainen linssi sen mukaan, mitä asiakas haluaa painottaa.

— Itse kun työskentelen sisätiloissa ja katselen paljon näyttöpäätettä ja työympäristöön liimailtuja muistilappuja, tarvitsen paljon lyhyttä katseluetäisyyttä. Siksi minun moniteholasini on painotettu lähi- ja välialueille, ja varsinkin välialue on leveä.

Jos lukee paljon, kannattaa painottaa lähialuetta, jos taas ulkoilee ja ajaa autoa paljon, painotus kannattaa tehdä yläalueella. — Jyrki Hyttinen

Kun Hyttinen laskee katseensa alas näyttöpääte- tai lukuetäisyydelle, se tapahtuu vaivattomasti vain vähän päätä kääntämällä, vaikka katselualue vaihtuukin. Se johtuu siitä, että hänen linssiensä lähi- ja välialueella näkökenttä on tarpeeksi laaja ja sovitettu oikeille etäisyyksille.

Tarpeisiin sopiviksi räätälöidyt linssit ovat helpot ja mukavat käyttää, mutta ne auttavat myös silmiä jaksamaan. Lasejaan hankkivan kannattaakin Hyttisen mielestä miettiä aina, missä tämä tarvitsee silmälasejaan eniten.

— Jos lukee paljon, kannattaa painottaa lähialuetta, jos taas ulkoilee ja ajaa autoa paljon, painotus kannattaa tehdä yläalueella. Kaikki riippuu siitä, mihin käyttötarkoitukseen lasit hankkii. Joskus saattaa yksiteholinssi olla toimivin ratkaisu.

Hyttinen kuitenkin muistuttaa, että vaikka yksilöllisesti valmistetuilla moniteholinsseillä näkeekin näkökentän koko alueelle, nekin ovat aina tietyllä tavalla keskivertoratkaisu.

— Koska linssissä on tilaa rajallinen määrä, yhden alueen painottaminen tarkoittaa, että se on toiselta alueelta pois. Siksikin kannattaa miettiä, mihin laseja tarvitsee elämässään eniten, Hyttinen sanoo.

 

Silmäoptiikka

+ Yksityinen optikkoliike, jonka toiminta alkoi Kouvolassa vuonna 1955.

+ 65-vuotisjuhlia vietetään ensi vuoden helmikuussa ystävänpäivänä.

+ Nykyisin liikkeitä neljä: Kuusankoskella, Inkeroisissa, Karhulassa ja Haminassa.

+ Toimitusjohtajana Jyrki Hyttinen, joka jatkaa isänsä Martti Hyttisen työtä.

+ Omaa maahantuontia kehys- ja linssivalikoimissa.

 

Silmäoptiikka_logo_rgb.jpg

Silmäoptiikka