Kaupallinen yhteistyö | Kasarmiravintola Kouvola

Kasarminmäen kauneus avautuu Kasarmiravintolan ikkunoista — Sisällä ravintolassa pääsee nauttimaan hyvää ruokaa historiallisessa ympäristössä

Kouvolan Kasarmiravintola on kaikille avoin lounaspaikka, ja siellä pääsee järjestämään myös juhlia. Vappuna tarjolla on ensimmäistä kertaa brunssia. ”Aina on hyvää ruokaa, eikä tarvitse itse laittaa.”, kirjoittaa asiakas ravintolan vieraskirjassa.

Lukas Pearsall

Kasarmiravintolassa käy paljon opiskelijoita viereisestä 
ammattikorkeakoulusta, mutta se on avoinna kaikille ruokailijoille ja 
tilaa voi varata myös yksityisiin juhliin.
Kasarmiravintolassa käy paljon opiskelijoita viereisestä ammattikorkeakoulusta, mutta se on avoinna kaikille ruokailijoille ja tilaa voi varata myös yksityisiin juhliin.

Tarmo Truhposelle ja Tuomo Kettulalle Kasarmiravintola Kouvolan Kasarminmäellä on tuttu lounaspaikka.

— Ollaan tässä lähellä töissä, ja päivittäin käydään täällä lounaalla. Ruoka on hyvää, ja varsinkin salaattipöytä on hyvin monipuolinen, Tuomo Kettula sanoo.

Ennen kuin miesten työpaikka muutti Kasarminmäelle, kumpikaan miehistä ei edes tiennyt ravintolan olemassaolosta. Moni muukaan kouvolalainen ei Kasarmiravintolasta tiedä — tai jos ovatkin kuulleet siitä, luulevat, että se on avoinna vain viereisen ammattikorkeakoulun opiskelijoille.

Itse ravintola on ollut paikallaan Paraatikentän laidalla vuodesta 1959. Ensin varuskunnan ruokalana ja vuodesta 1993 kaikille avoimena Fazer Food Service -ravintolana, joka tarjoilee arkisin lounasta ja on muulloin avoinna tilauksesta.

Vappupäivänä Kasarmiravintolassa on ensimmäistä kertaa tarjolla herkullinen vappubrunssi kello 10.30—14. Paikat kannattaa varata ajoissa.

— Täällä me olemme keskellä kauneinta kouvolalaista rakennettua maisemaa: Kasarmiravintolan ikkunoista näkyy sitä ympäröivät punatiiliset, uljaat vanhat armeijarakennukset. En koskaan kyllästy tähän näkymään. Tämä on kaunista niin kesällä kuin talvellakin, sanoo ravintolapäällikkö Maija Vainio.

Keskustasta on juuri sopiva matka kävellä Kasarmiravintolaan lounaalle. Autolla saapuville Vainio antaa ohjeen, sillä kaikki navigaattorit eivät löydä osoitetta Paraatikenttä 5.

— Pääportin jälkeen kannattaa kääntyä vasemmalle ja seurata P2-viitoitusta. Parkkipaikka löytyy hautausmaan vierestä, Vainio kertoo.

Tarmo Truhponen syö lounasta Kasarmiravintolassa joka arki päivä.
Tarmo Truhponen syö lounasta Kasarmiravintolassa joka arki päivä.

Nykyaikainen ravintola 50-luvun designvalaisimilla

Kasarmiravintolan kummankin sisäänkäynnin lähettyvillä on vieraskirja, johon ruokailijat voivat kirjoittaa terveisensä. Aholat Heinolasta olivat tulleet Kouvolaan pari vuotta sitten ja vierailivat Kasarmiravintolassa.

”Isäntä muisteli 40 vuoden takaisi armeija-aikoja.”, he ovat kirjoittaneet vieraskirjaan.

Herra Ahola on aikoinaan kävellyt saman lattian päällä ja kenties laskenut uljaiden kattoparrujen lukumäärää tai ihaillut kauniita, katosta roikkuvia 50-luvun designvalaisimia. Ne löytyvät edelleen Kasarmiravintolasta ja luovat siitä ainutlaatuisen tilan, jossa on helppo viihtyä ja saada ihan tavallisen arkipäivän lounashetkeenkin ripaus juhlan tuntua.

Ravintolaan mahtuu istumaan samanaikaisesti 260 vierasta, ja tila on Vainion mielestä mitä mainion kaikenlaisille juhlille. Ravintolalla on anniskeluoikeudet.

— Varauskirja täyttyy kevään juhlista. Yritysjuhlat, syntymäpäivät ja pikkujoulut ovat myös suosittuja, Vainio kertoo.

Vappupäivänä Kasarmiravintolassa on ensimmäistä kertaa tarjolla vappubrunssi kello 10.30—14. Paikat kannattaa varata ajoissa.

Isot, avarat tilat ovat toimivat ja helppokulkuiset. Yli 60-vuotiaan rakennuksen tunnelma hurmaa kävijänsä. Sali on helppo järjestää aina kunkin tilaisuuden mukaan.

— Yksityistilaisuuksien tarjottavat suunnitellaan ja sovitaan aina tilaisuuden ja asiakkaan toiveiden mukaan, Vainio sanoo.

Myös erilaisten luento- tai koulutustilaisuuksien yhdistäminen ruokailuun onnistuu. Kasarmiravintolasta löytyvää auditoriotilaa vuokraa XAMK eli ammattikorkeakoulu.

Ravintolapäällikkö Maija Vainio kuvailee Kasarmiravintolan ruokaa kotoisaksi ja kaikkien suuhun sopivaksi. Vaihtoehtoja löytyy aina useita.
Ravintolapäällikkö Maija Vainio kuvailee Kasarmiravintolan ruokaa kotoisaksi ja kaikkien suuhun sopivaksi. Vaihtoehtoja löytyy aina useita.

Jokainen löytää itselleen sopivaa ruokaa

Arkisin Kasarmiravintolassa voi valita neljän eri lounasvaihtoehdon väliltä. Tarjolla on aina kahta eri vaihtoehtoa kalaa, kanaa tai lihaa sekä kaksi eri kasvisruokavaihtoehtoa.

Vegaanista ja gluteenitonta ruokavaliota noudattavat löytävät myös aina itselleen sopivaa ruokaa. Muille kuin opiskelijoilla lounaan hinta on 8,50 euroa.

Kunkin viikon ruokalistat löytyvät Ruokapaikka.fi-sivustolta, Kasarmiravintolan omilla netti- sekä Facebook-sivulla.

— Meidän ruoka on maukasta, kotoista ja jokaisen suuhun sopivaa, Vainio kuvailee.

Kasarmiravintolaan kannattaa poiketa keskiviikkoisin vaikka iltapäiväkahville, sillä tuolloin ravintolan kokit paistavat itse herkullisia munkkeja. Torstaisin puolestaan on mahdollista ostaa mukaansa pizzapaloja klo 14 jälkeen.

— Olemme onnistuneet vähentämään ruokahävikkiä myymällä lounaalta ylijääneitä ruokia. Jos ruokaa jää, asiakkaat voivat ostaa sitä mukaansa edulliseen hintaan kello 13 jälkeen, Vainio sanoo.

Kasarmiravintola (2 of 4).jpg

Kasarmiravintola Kouvola

Avoinna ma—pe 7.30—15.30, muina aikoina tilauksesta.

Lounas 10.30—13.30

Paraatikenttä 5 , 45100 Kouvola

1.5. eli vappupäivänä tarjolla herkkuja tulviva brunssi klo 10.30—14, muista varata paikkasi ajoissa!

SnipImage.JPG

Ota yhteyttä:

kasarmiravintola@fazerfoodco.fi

tai puhelin 044 7119585

Facebookissa Kasarmiravintola