Kaupallinen yhteistyö | Veturi

Helena Berg yllättyi totaalisesti, mitkä kaikki värit ja vaatemallit sopivat hänelle — katso kuvista, mitä kaikkea hän oppi vaatteista Your Facen Virve Vainion opastuksessa

Antti Järvisen rentoa tyyliä puolestaan päivitettiin syksyn trendien mukaiseksi Dressmannissa. Katso kuvat fysioterapeutin ja KPL:n fysiikkavalmentajan sinisestä kaudesta.Koulutettu stailisti Virve Vainio tarjoaa Veturin Your Face -myymälässä asiakkaalle maksutonta stailauspalvelua. Siinä Vainio kokoaa asiakkaan
sovitettavaksi tämän vartalo- ja värityypin mukaisia vaatteita. Helena Bergiä
kauhistutti lähteä mukaan, mutta hän hyrisi tyytyväisyyttään jo ensimmäistä
vaatekertaa sovittaessaan. Aikaa stailaukseen voi varata myymälästä tai laittaa
viestiä Vainiolle Your Facen nettisivujen kautta.
Koulutettu stailisti Virve Vainio tarjoaa Veturin Your Face -myymälässä asiakkaalle maksutonta stailauspalvelua. Siinä Vainio kokoaa asiakkaan sovitettavaksi tämän vartalo- ja värityypin mukaisia vaatteita. Helena Bergiä kauhistutti lähteä mukaan, mutta hän hyrisi tyytyväisyyttään jo ensimmäistä vaatekertaa sovittaessaan. Aikaa stailaukseen voi varata myymälästä tai laittaa viestiä Vainiolle Your Facen nettisivujen kautta.

Helena Berg ei vielä oikein aina tajua, mikä hänen vaatekokonsa nykyään on.

Täytettyään viisikymmentä tämän vuoden helmikuussa, hän päätti aloittaa elämänmuutoksen, jonka seurauksena kolmen lapsen äiti on puolessa vuodessa pudottanut painoaan 17 kiloa.

— Nyt on selvästi menossa hitaamman pudotuksen kausi, ja tuntuu, etteivät kilot enää hupene millään, vaikka kuinka käyn kuntosalilla ja lenkkeilen.
Liikuntaharrastusten lisäksi Berg esiintyy laulajana. Hän on toiselta ammatiltaan farmaseutti ja toiselta laulupedagogi.

— Vaikka olenkin laulunopettaja, en kuitenkaan opeta laulua, mutta laulan kyllä mielelläni aina kun pyydetään. Harrastan myös näyttelemistä ja kirjoittamista, Myllykoskella asuva Berg kertoo.

Nyt häntä kuitenkin jännittää, vaikka tuleva lava onkin pieni sovituskoppi ja esiintyäkin pitää vain yhdelle ihmiselle: stailisti Virve Vainiolle.

— Miksi ihmeessä suostuin tähän, Berg tuskailee hetki ennen Veturin Your Face -myymälään astumista.Ruudut ja fuksian punainen olivat ennen stailausta Helena Bergille
ehdottomia ei-juttuja. Mutta eivät ole enää. Vainion mielestä ihmisellä voi hyvin olla useampikin paksumpi takki, sillä
se on se vaate, jota syksyllä ja talvella tarvitaan paljon. Huivin
asettelemiseen ei kannata hermostua, vaan sen voi antaa asettua itsekseen.
Ruudut ja fuksian punainen olivat ennen stailausta Helena Bergille ehdottomia ei-juttuja. Mutta eivät ole enää. Vainion mielestä ihmisellä voi hyvin olla useampikin paksumpi takki, sillä se on se vaate, jota syksyllä ja talvella tarvitaan paljon. Huivin asettelemiseen ei kannata hermostua, vaan sen voi antaa asettua itsekseen.

Vaattet kannattaa ostaa keskenään yhdisteltäviksi

Sovituskopin vieressä on vaaterekki, johon Vainio on koonnut vaatekertoja Bergin sovitettavaksi.

Ennen varsinaista stailausta Berg on vastannut kyselylomakkeeseen, jollaisen jokainen stailaukseen tuleva saa täytettäväkseen. Siinä kysytään muun muassa mittoja ja omaa tyyliä, millaisia vaatteita kaapista tällä hetkellä löytyy ja mikä on suurin ongelma vaatteiden ostamisessa.

Vainion mukaan moni ostaa vaatteita, jotka eivät sovi yhteen.

— Ihana alaosa jää pölyttymään hyllylle, kun kotona huomaa, ettei minulla olekaan tähän sopivaa yläosaa ja ihanasta vaatteesta tulee turha. Oma puvusto kannattaa suunnitella niin, että asuja voi yhdistellä toisiinsa, jolloin vaatteita ei tarvitsekaan ostaa niin paljon. Siinä säästää sekä rahaa että ympäristöä, Vainio sanoo.

Berg tunnustaa sortuvansa ostamaan käyttämättömiksi päätyviä vaatteita. Toinen hänen vaatesynneistään on synkempi.

— Peitän kroppaani mustilla vaatteilla. Se on sellainen suojaväri, johon on hyvä piiloutua. Joitain tehostevärejä olen jo uskaltautunut käyttämään, mutta haluaisin uskaltaa pukeutua värikkäämmin.Stailauksessa opetetaan myös vaatteiden yhdistämistä, ettei tulisi ostettua
turhia vaatteita. Helena Bergille rakennettiin monta vaatekertaa, jossa
punainen neuletakki oli yhtenä osana.
Stailauksessa opetetaan myös vaatteiden yhdistämistä, ettei tulisi ostettua turhia vaatteita. Helena Bergille rakennettiin monta vaatekertaa, jossa punainen neuletakki oli yhtenä osana.

Oikeat muodot ja värit korostavat parhaita puolia

Berg huudahtaa iloisen epäuskoisena, kun hän kuulee värityyppinsä olevan kirkas viileä. Hänkö muka voisi pukeutua punavalkoiseen paitaan, kirkkaan punaiseen neuletakkiin ja mustiin, kiiltäviin housuihin.

— Voit huoletta pukea päällesi vahvoja kontrasteja, kun sävyt vain ovat oikeat. Oikeat värit korostavat ihanan kirkkaita silmiäsi.

Sovituskopista alkaa kuulua ihastuneita huudahduksia.

— Ai kun tämä on ihana. En ikinä itse olisi osannut valita punakuvioista eläinkuosia, ja tää punainen neuletakki on ihan mieletön!

Berg astuu ulos sovituskopista. Ryhti on kuninkaallisen ylväs, lanteet keinuvat ja nainen hehkuu.

— Muuten erittäin hyvät, mutta olet juksannut mua vaatekoostasi. Nämä ovat sinulle ainakin numeroa liian isot, Vainio nauraa.

Asu vaihtuu mustaan neulepaitaan ja mustahopeiseen eläinkuviohameeseen. Berg ei voi olla silittelemättä kankaita ja huokailematta vaatteiden istuvuutta.

— Ei kannata kiskoa puseron helmaa alemmas, vaan päinvastoin nostaa sitä toiselta puolelta ylemmäs. Näin korostat etkä peitä vartalosi muotoja, Vainio toteaa.

Vaatekerta vaatekerralta Bergin olemus kirkastuu.

— Onneksi uskalsin lähteä tähän mukaan. Multahan on lähtenyt täällä ikää ja kiloja vain vaatteita sovittamalla. Ihan kuin olisin Marilyn Monroe!

Bergin hymyä leveämpi on ainoastaan stailistin hymy.

— Asiakkaan ilo ja rohkeus olla oma itsensä ovat paras kiitos, jonka tässä työssä voi saada, Vainio sanoo.

Pääset varaamaan Your Facen nettisivuilta aikaa ilmaiseen stailauspalveluun.Kouvolan Dressmannin vastuumyyjä Sanna Ikonen valitsi vaalealle Antti
Järviselle syksyn vaatteista sinisen eri sävyjä.
Kouvolan Dressmannin vastuumyyjä Sanna Ikonen valitsi vaalealle Antti Järviselle syksyn vaatteista sinisen eri sävyjä.

Laatu ja leikkaus kannattavat vaatteissa

Sinisen eri sävyjä. Ne tulivat Dressmannin vastuumyjää Sanna Ikoselle heti mieleen, kun vaalea ja raamikas Antti Järvinen astui liikkeen ovesta sisään.

Fysioterapeuttina työskentelevän Järvisen työasu on rento ja urheilullinen, mikä tarkoittaa yleensä verkkareita. Ikonen on valinnut hänelle asukokonaisuuksia, jotka sopivat moniin tilaisuuksiin ja joista pienillä asusteiden vaihdoilla saa erilaisia yhdistelmiä.Raidat ja ruudut eivät ole enää miestenkään kauluspaitojen ainoita kuoseja.

Antti Järvisen jalassa olevat farkut ovat tiukat mutta mukavat päällä, koska ne
ovat niin joustavat. Niissä voisi tehdä vaikka spagaatin. 

Hyvälaatuinen villakangastakki on ehdoton syysvaate. Ruudullinen huivi tuo
yksiväriseen takkiin mukavasti eloa. Hanskat ja kengät ovat samaa ”paria”.
Raidat ja ruudut eivät ole enää miestenkään kauluspaitojen ainoita kuoseja. Antti Järvisen jalassa olevat farkut ovat tiukat mutta mukavat päällä, koska ne ovat niin joustavat. Niissä voisi tehdä vaikka spagaatin.  Hyvälaatuinen villakangastakki on ehdoton syysvaate. Ruudullinen huivi tuo yksiväriseen takkiin mukavasti eloa. Hanskat ja kengät ovat samaa ”paria”.

— Vaikka tulinkin punaisessa hupparissa, osaan pitää ylläni sinistä, Järvinen nauraa.

Tämän syksyn miesten pukeutumistrendejä Ikosen mukaan ovat hyvälaatuiset ja värikkäät vaatteet. Klassiset miesten kauluspaitakuosit, raidat ja ruudut ovat saaneet rinnalleen mitä erilaisimpia, herkkiäkin kuoseja, joista pystyy valitsemaan oman tyyliin parhaiten sopivan.

— Kun paitaan yhdistää samansävyisen laadukkaan merinoneuleen, sillä voi mennä oikeastaan mihin vaan, Ikonen sanoo.

Järvinen arvostaa vaatteissa istuvuutta ja materiaalien hyvää laatua.

— Vaatteiden pitää kestää aikaa, eivätkä ne saa olla kertaostoksia. Näistä Sannan kokoamista asukokonaisuuksista voisin pitää aivan kaikkia, ne täyttävät vaatekriteerini, Järvinen sanoo.

Veturi_logo_verkkoon_oranssi.jpg

Kauppakeskus Veturi