Kaupallinen yhteistyö | Kauppakeskus Veturi

Kauppakeskus Veturin jo ennestään runsas vaateliiketarjonta täydentyy helmikuussa Vilalla — Lue, millaisista vaatteista kolme kouvolalaista on rakentanut pukeutumisfilosofiansa

Kouvolan Vila-kauppias Sari Pitkäpaasi odottaa jo innolla Veturin tarjoamaa synergiaa. Hänen mielestään on asiakkaan etu päästä vertailemaan saman katon alla eri kauppojen tuotteita.

Teija Piipari (vas.) ja Joni Järvinen (oik.) käyttävät Veturin liikkeitä etsiessään tyylinsä mukaisia vaatteita. Taika Tontti löytää paljon vaatteita kirpputoreilta.
Teija Piipari (vas.) ja Joni Järvinen (oik.) käyttävät Veturin liikkeitä etsiessään tyylinsä mukaisia vaatteita. Taika Tontti löytää paljon vaatteita kirpputoreilta.

Kun naisten vaatetusliike Vila avaa ovensa Veturin toisessa kerroksessa helmikuun 28. päivä, luvassa on jotain aivan uutta. Vila Kouvolan kauppias Sari Pitkäpaasi on tulevasta innoissaan, sillä kaikista Suomen Viloista Kouvolan liike on yksi ensimmäisistä uudella konseptilla rakennettavista.

— Tuotteet pääsevät paremmin oikeuksiinsa, kun esimerkiksi tekniikka ja valaistus ovat paitsi energiapihit myös uudenlaiset. Uutta liikekonseptia voisi kuvata niin, että siinä näkyy sama vilamainen skandinaavinen tyylikkyys ja helposti lähestyttävyys kuin on Vilan vaatteissakin, Pitkäpaasi sanoo.

Kouvolalainen nainen tietää Pitkäpaasin mielestä, mitä tämä vaatteilta haluaa: trendikyyttä, persoonallisuutta ja käytettävyyttä.

— Vaatteen pitkäaikaisuus on myös nykyisin kuluttajille hyvin tärkeää. Vilan vaatteet ovat trendikkäitä, mutta samalla myös ajattomia, eivätkä mene sillä tavalla hetkessä pois muodista. Niillä on myös hyvä kierrätysarvo netin kirpputoreilla.

Muut vaateliikkeet olivat tärkeä syy Vilan muuttoon keskustasta Veturiin.

— Muista kaupoista tulee synergiaa. Monet asiakkaamme toteavat, että meille piti tulla vielä erikseen, mutta pian olemme siis muiden kanssa samassa paikassa. Lisäksi kun asiakkaat pääsevät saman katon alla vertailemaan tuotteita, se on minusta asiakaspalvelua.

Varsinkin nuorisolle kaupoissa käyminen on osa kokonaiselämystä, johon kuuluvat myös kahvilat, elokuvat ja muiden tapaaminen, ja näiden suhteen Veturi on Pitkäpaasin mielestä paras paikka.

Vila avaa Veturissa pop up -myymälän maanantaina 11.2. ja varsinainen liike avautuu perjantaina 28.2.

Joni Järvinen.
Joni Järvinen.

Joni Järvinen on tyytyväinen farkkulokeroonsa

Joni Järvinen on farkkumies, ja suurimman osan vaatteistaan hän löytää Veturin Carlings-farkkuliikkeestä. Sitä voi kutsua myös hänen työvaateliikkeekseen.

— Olen töissä tatuointiliikkeessä, enkä oikein osaa ajatella, että laittaisin töihin tumman puvun tai toisaalta myöskään verkkareita.

Jonin jalassa on useimmiten farkut, joko tummansiniset tai mustat. Yläosana töissä on t-paita, ja kun hän lähtee vapaalle, sen päälle tulee flanellikauluspaita tai svetari.

— Tyylini on aika aika pitkään pysynyt samanlaisena, mutta sanotaanko, että pikkuhiljaa se on aikuistunut. Minun tapauksessani se tarkoittaa sitä, että panostan laatuun ja siihen, että vaatteet ovat kunnollisia ja kestäviä. Se tulee ennen pitkää kuitenkin halvemmaksi kuin olla jatkuvasti ostamassa uusia vaatteita.

Oma, tiukkaan lokeroitu tyyli helpottaa Jonin mukaan myös arkea, sillä aamuisin, ei tarvitse arpoa, mitä päällensä laittaisi.

Teija Piipari.
Teija Piipari.

Teija Piiparin tyyli on kaukana klassisesta

Teija Piiparilla ei juurikaan ole erikseen arki- ja juhlavaatteita.

— Mulla voi olla arkena töissä paljettihame, mutta yhdistän siihen esimerkiksi yksinkertaisen neuleen tai jotkut rouheat kengät. Vaatteita ei kannata ostaa kaappiin pölyyntymään, vaan arkeenkin pitää uskaltaa pukeutua.

Teija seuraa muotia, muttei koe olevansa perinteisellä tavalla muodikas. Hän lukee muotijulkaisuja eri kanavista ja poimii ideoita, jotka sopivat hänen tyyliinsä. Sen hän sanoo olevan kaukana klassisesta ja hyvin vapaasti yhdistelevä.

— Hameet ja housut teetän useimmiten ompelijallani, koska silloin saan niistä parhaiten istuvat. Hän tuntee tyylini niin hyvin, että usein olemme napsineet juuri samat jutut päivän muodista.

Asusteet ja yläosat Teija ostaa kaupoista, jotka voivat olla putiikkeja tai ketjuliikkeitä — esimerkiksi kuvan vaatteista harmaa tikkitakki on Lehdolta, musta mohairneule H&M:sä ja hame mittatilausompelimo Adriannesta

— Urheilukaupoistakin löytää vaatteita, joita voi pitää muuallakin kuin treeneissä. Veturin Intersportista olen ostanut yläosia, joita pidän esimerkiksi kynähameen kanssa.

Taika Tontti.
Taika Tontti.

Taika Tontti luottaa kirpputoreihin

Taika Tontti on hurahtanut takkeihin ja erityisesti 1980-luvun takkeihin.

— Hurahtamisen taustalla on varmaankin se, että takit usein ovat pukeutumisen päällisin kerros ja niistä voi tehdä erilaisilla koristella näyttäviä. Sitä paitsi mulla on usein kylmä, joten takit auttavat pysymään lämpimänä.

80-luvun vaatteet ovat muotia opiskelevan Taikan ekologisen pukeutumisfilosofian ytimessä. Alusvaatteita lukuunottamatta hän pyrkii ostamaan kierrätettyjä vaatteita.

— Käyn aika paljon kirppareilla ja tongin äitini ja isoäitini vanhoja vaatteita. Äitiä naurattaa, kun minulla on käytössä hänen vanhoja vaatteitaan, joita hän ei enää itse voisi kuvitellakaan laittavansa päälle.

Vaikka Taika tykkääkin paljon 80-luvun printeistä ja väriyhdistelemistä, hän ei halua rajoittaa pukeutumistaan vain yhteen lokeroon.

— Aina sanotaan, että nuorena ihminen etsii pukeutumistyyliään, mutta kyllä minun mielestäni sitä etsii koko elämän ajan. Tyyli vaihtuu tai ainakin muuttuu ihmisen mukana. Eihän ihminenkään pysy vuosien mittaan samanlaisena.

Kauppakeskus Veturi

Veturi_logo_verkkoon.jpg