Kaupallinen yhteistyö | Suomen Hälytin ja Turva-Asennus Oy

Tyhjä koti houkuttaa kutsumattomia vieraita – hälytysjärjestelmä vahtii varkaiden lisäksi paljon muutakin

Perinteinen vinkki pitää edelleen paikkansa: koti ja mökki kannattaa pitää aina asutun näköisenä. Kattavat valvontajärjestelmät suojelevat kotia monelta harmilta, sanoo Suomen Hälytin ja Turva-Asennuksesta Petri Savolainen.

Tyhjä koti houkuttaa kutsumattomia vieraita – hälytysjärjestelmä vahtii varkaiden lisäksi paljon muutakin

Monen koti jää jouluna tyhjilleen päivä- tai jopa viikkokausiksi, kun juhlapyhiä vietetään matkoilla.

Jotta kotiinpaluu olisi mukava, kannattaa miettiä jo hyvissä ajoin, miten kodista pidetään loman aikana huolta, neuvoo tiiminvetäjä Petri Savolainen kouvolalaisesta Suomen Hälytin ja Turva-Asennuksesta.

Talvinen, tyhjänä oleva koti saattaa nimittäin houkutella kutsumattomia vieraita tai talotekniikka voi rikkoutua juuri silloin, kun ketään ei ole paikalla hälyttämässä apua.

Perinteinen ohje pitää Savolaisen mukaan edelleen paikkansa: koti on hyvä pitää asutun näköisenä. Mitä pidempään on poissa, sitä enemmän on huomioon otettavia asioita.

– Perusjuttu on tietenkin se, että postit otetaan pois näkyvistä ja pihasta luodaan lumet. Ulkona kannattaa olla liiketunnistimilla varustettuja valoja. Ei olisi pahitteeksi myöskään sopia, että joku tuttava käy sytyttämässä vaihdellen eri valoja talon sisälle. Näin koti näyttää asutulta, jos murtoa suunnittelevat ovat ottaneet sen seurantaan.

Hälytinjärjestelmät valvovat muitakin kuin varkaita

Yhä useampi hyödyntää naapuriavun lisäksi tai sijaan hälytysjärjestelmiä, joilla voi valvoa niin koteja kuin loma-asuntojakin.

Savolaisen mukaan järjestelmät yleistyvät vuosi vuodelta, sillä muun muassa niiden hinnat ovat tulleet huomattavasti alaspäin. Kodin tai loma-asunnon perustasoisen valvontajärjestelmän saa asennettuna alle tuhannella eurolla.

– Tekniikka on myös kehittynyt paljon. Kamerat kuvaavat erittäin laadukasta full hd -tasoista kuvaa ja valvontajärjestelmää voidaan ohjata erittäin kätevästi mobiilisovelluksilla, Savolainen kertoo.

Hälytys- ja valvontajärjestelmät eivät myöskään ole nykyisin enää pelkästään kutsumattomia vieraita varten, vaan niillä voidaan estää myös muita vahinkoja.

– Kodin turvajärjestelmä pystyy valvomaan esimerkiksi kodin lämpötilaa tai vedenkulutusta. Jos niissä tapahtuu poikkeamia, ongelmat huomataan nopeasti ja vahinkoa voidaan rajoittaa, Savolainen sanoo.

Turvallisuuden lisäksi järjestelmät tuovat mukavuutta asumiseen, sillä esimerkiksi lämpöpatterit ja -pumput voidaan liittää järjestelmään, jolloin niitä voidaan etäohjata mistä vain.

Savolaisen mukaan uutta taloa tai mökkiä rakentaessa valvontajärjestelmät kannattaa suunnitella hyvissä ajoin. Nykyaikaiset järjestelmät pystytään tosin asentamaan helposti myös jo olemassa oleviin kohteisiin.

– Lähinnä kyse on siitä, ettei tehdä turhaan liian raskaita ratkaisuja, sillä laitteistot vaativat periaatteessa vain sähköä toimiakseen. Järjestelmät ovat myös hyvin huoltovapaita, joten sitäkään ei tarvitse pelätä, Savolainen sanoo.

Suomen Hälytin ja Turva-Asennus

Kouvolalainen Suomen Hälytin ja Turva-Asennus palvelee sekä yksityisasiakkaita että yrityksiä.

Palveluihin kuuluvat muun muassa kamera- ja kulunvalvontajärjestelmät, kiinteistön sisäiset valvontajärjestelmät ja turvallisuustekniikka.

Katso lisää: www.shtasennus.fi

Suomen_hälytys_ja_turva_logo.jpg