Toikkalan kylä tekee Elovalkeiden avajaisjuhlista omannäköisensä kekkerit — Luvassa tarjoilua, tanssia ja muuta ohjelmaa

Toikkalalaiset odottavat perjantain avajaisjuhliin Mikkolan tilalle noin 300 vierasta. Illan päätteksi pidetään tanssit läheisellä leirintäalueella.

Jyri Turunen

Toikkalan virkeä kyläyhdistys punnertaa yhteisvoimin Elovalkeiden perjantaisten avajaisjuhlien eteen. Vasemmalta Elo-Matti Asko Seppälä, Jussi Nikkanen, Kissanminttu Lönn, Elo-Maija Kaisa Nikkanen ja Jussi Papu.
Toikkalan virkeä kyläyhdistys punnertaa yhteisvoimin Elovalkeiden perjantaisten avajaisjuhlien eteen. Vasemmalta Elo-Matti Asko Seppälä, Jussi Nikkanen, Kissanminttu Lönn, Elo-Maija Kaisa Nikkanen ja Jussi Papu.

Toikkalalaisen Mikkolan tilan maalaistalon pihapiiri muuttuu yhdeksi illaksi perinteisen valkealalaisen kesätapahtuman näyttämöksi.

Valkealan Elovalkeat-kesätapahtumat käynnistyvät perjantaina, ja tänä vuonna on Toikkalan vuoro toimia avajaispäivän isäntänä — ensimmäistä kertaa kylän historiassa.

Mikkolan tilan isäntä Jussi Papu on yhdessä tyttärensä Kissanminttu Lönnin ja aktiivisen kyläyhdistyksen väen kanssa valmistellut juhlakansalle leppoisaa avajaisjuhlaa.

Valmistelut loppusuoralla

Nyt valmistelut Toikkalan Kevätintiellä ovat loppusuoralla. Talkoot Mikkolan tilan pihalla pidettiin keskiviikkona ja kylän naiset leipovat juhliin tuoretta tarjottavaa torstaina.

— Juhlien suunnittelu alkoi jo talvella. Alun perin ajatus oli järjestää juhla kylän yhteisrannassa Rapojärven tuntumassa, mutta päädyimme pitämään ne pihapiirissämme, Papu sanoo.

Lönn kertoo, että muun tarjottavan lisäksi tarkoitus on leipoa kahvipöytään kuningatarpiirakkaa.

— Saimme siihen mustikat ja vadelmat kylän omalta Aholammen marjatilalta.

Juhlaan odotetaan satoja vieraita

Vuoden 2018 Elo-Matiksi valikoitunut toikkalalainen Asko Seppälä kertoo, että kylän edustusto kävi viime vuonna opintomatkalla Selänpäässä katsomassa, miten Elovalkeiden avajaiset oli siellä hoidettu.

Toikkala tekee kuitenkin tapahtumasta omannäköisensä.

— Valitsimme Mikkolan tilan pihapiirin siksi, että täällä oli jo paljon valmiina. Pystytämme talkoilla telttoja katoksiksi sadekuurojen varalta, ja tuomme paikalle pöytiä ja penkkejä.

Istumapaikkoja ja tarjottavaa on varattu noin 300 vieraalle. Toikkalalaiset uskovat, että kylän keskeinen sijainti lähellä kirkonkylää houkuttaa paikalle jotakuinkin tuon määrän ihmisiä.

Ilta huipentuu läheisellä Kevätin caravan-alueella järjestettäviin tansseihin.

Elo-Matti ja Elo-Maija pääsevät edustamaan

Elo-Matti Seppälä ja Elo-Maija Kaisa Nikkanen ovat jo päässeet edustustehtäviin ennen perjantain koitosta.

— Olemme käyneet esittäytymässä Valkealan koiranäyttelyssä, Pihlajiston hoitokodissa ja viikko sitten Rämälän juhlissa, Seppälä sanoo.

Esiintymiset ovat sujuneet mallikkaasti, vaikka Elovalkeat-avaus Elo-Maijan vatsanpohjassa hiukan kutkuttaakin.

— Odotan juhlia innolla. Vähän tällainen edustustehtävä tosin jännittää. Olen ylpeä, kun saan edustaa Toikkalan kylää.

Elovalkeat perustettiin vuonna 1973 piristämään Valkealan kesiä. Vuodesta 1990 lähtien tapahtuman avajaiset on järjestetty vuorotellen Valkealan alueen eri kylissä. Isäntäkylän kunniaksi pidetään joka kesä myös erityinen kyläpäivä.

Tänä vuonna Elovalkeiden avajaiset järjestetään perjantaina 27. heinäkuuta alkaen kello 17 Toikkalassa Mikkolan tilalla osoitteessa Kevätintie 2.

Elovalkeat-avajaisjuhla 2018 Toikkalassa

27. heinäkuuta 2018.

Mikkolan tila, Kevätintie 2.

17.00 Kahvitarjoilu.

18.00 Avajaissanat.

Kaupungin tervehdys, soihdut syttyvät.

Elo-Matin ja Elo-Maijan puheenvuorot.

Kylän esittelyä, musiikkiesityksiä.

Juontajina Kari Henttu ja Mika Saukkonen.

20.30 alkaen tanssit Kevätin leirintäalueella.

Lähde: Toikkalan seudun kyläyhdistys ry

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut