Kuusankosken Rotaryklubi: Juha Forsbergista Kunnon kuusaalain 2020

Kuusankosken lukion historian lehtori, filosofian tohtori Juha Forsberg on saanut Kuusankosken Rotaryklubin myöntämän Kunnon kuusaalain -tunnustuksen, joka on järjestyksessään viides.

Forsberg palkittiin pitkäaikaisesta kotiseututyöstä ja aivan erityisesti Kuusankoski-seuran julkaiseman kotiseutujulkaisun Vellikupin vetovastuusta. Hän on toiminut lehden päätoimittajana julkaisun vuonna 2002 ilmestyneestä ensimmäisestä numerosta alkaen.

Kunniakirjan luovutuspuheessa klubin kunniajäsen, kulttuurineuvos Eero Niinikoski painotti, että Forsberg on halunnut pitää kotiseutujulkaisun tason mahdollisimman korkealla, jotta sillä olisi suuri lukuarvo ja jotta se voisi palvella myös paikkakunnan historiaan liittyvää tutkimusta. Vellikuppi on vuosien kuluessa kehittynyt 36-sivuisesta lehtisestä suurimmillaan 164-sivuiseksi lukemistoksi.

Kunnon kuusaalain -tunnustuksen ovat saaneet aiemmin arkkitehti Rurik Wasastjerna, luontokuvaaja Lassi Kujala, museoamanuenssi Kimmo Seppänen ja radiotoimittaja, koti-seutuaktiivi Eijaleena Martikainen.

Tunnustuksen säännöissä todetaan, että palkittava maineteko voi olla aikaansaatu kirjallisin, taiteellisin tai tieteellisin ansioin. Palkittavan ei tarvitse välttämättä olla kuusaalainen.