MTK-Kaakkois-Suomen johtokunta nuorentui

MTK-Kaakkois-Suomen johtokunta järjestäytyi kokouksessaan Luumäellä 9.1.2019.

MTK-Kaakkois-Suomen johtokunta valitsi uudeksi puheenjohtajaksi maatalousyrittäjä, luomutuottaja Matti Seitsosen Ummeljoelta Kouvolasta. Varapuheenjohtajaksi valittiin maatalousyrittäjä, villasiankasvattaja Janne Kainulainen Parikkalasta.

Johtokunnan uudet jäsenet ovat Juuso Ahvonen (Joutseno), Kari Klaavu (Kotka) ja Rauno Pekkola (Ruotsinkylä, Loviisa).

Johtokunnassa jatkavat: Aleksi Kivelä (Miehikkälä), Juha Muuronen (maaseutunuorten edustaja, Hamina, Metsäkylä), Helena Pesonen (Simpele), Antti Särkkä (Suomenniemi) ja Riitta Torikka (Valkeala).

Johtokunnan keski-ikä nuoreni parilla vuodella ollen nyt 39 vuotta ja rapiat päälle.

MTK-Kaakkois-Suomen johtokunta nosti kokouksessa esille maatilojen rakennemuutoksen ja heikentyneen kannattavuuden. Kuntien ja maakuntien tuki on tärkeää ja alueella tehtävät päätökset vaikuttavat monella tavalla maataloustuottajien ja maaseudun yrittäjien menestymiseen.

Tuula Dahlman

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet