Meidän menot: Lavis palkittiin sydänterveyden edistäjänä

Tarja Mänttäri

Kunniamaininnan vastaanottivat Johanna Partanen ja Sirkku Pusa.
Kunniamaininnan vastaanottivat Johanna Partanen ja Sirkku Pusa.

Tänä vuonna sydänterveyden edistämisen kunniamaininnan sai Lavis-lavatanssijumppa, jonka ovat kehittäneet Sirkku Pusa ja Johanna Partanen. Lavista on tanssittu vuodesta 2014 ja muutamassa vuodessa se on levinnyt Kouvolasta ympäri Suomen ja ulkomaillekin.

Koulutettuja ohjaajia on 450 ja arviolta viikottain Lavis-ryhmissä on yli 10 000 kävijää. Lavis on sykettä nostattavaa, hauskaa ja hikistä jumppaa, jossa musiikkina on lavatanssimusiikkia ja tanssiaskeleet yhdistyvät jumppaliikkeisiin.

Paria et tarvitse eikä pelkoa seinäruusuksi jäämisestä ole. Lavis-harrastajien ikähaitari on murrosikäisestä eläkeläisiin, jokainen omien taitojen ja kunnon mukaan. Lavis on houkutellut myös uusia harrastajia liikkumaan ja siten parantamaan omaa hyvinvointiaan.

Kunniamaininnan voi saada Sydänjärjestön ulkopuolinen henkilö, yhteisö, tapahtuma tai toiminta, jolla on alueellisesti merkitystä väestön terveyden edistämisessä.

Kunniamaininta luovutetaan yleensä kevään Sydänviikolla. Tänä vuonna Sydänviikko siirtyi ja kunniamaininta luovutettiin Lavis-tunnin alussa Kouvolan kuntotalolla 6.10. Kunniamaininnan vastaanottivat Johanna Partanen ja Sirkku Pusa.

Tarja Mänttäri

Luetuimmat