Kylärallia ajeltiin Iitissä – tunnelma katossa ja hiki hatussa

Kymenlaakson Kylät ry

Team Karina saapui tyylillä.
Team Karina saapui tyylillä.

Kylärallin viralliset avaussanat lausuttiin Kausalan torilla lauantaina 8. kesäkuuta puoliltapäivin. Iitin Tiltu Päivi Matilainen heilutti ruutulippua ja Kyläralli oli virallisesti avattu. Toista kertaa järjestetty Iitin Kyläralli keräsi osallistujia noin 40 joukkuetta. Osallistujia oli saapunut Kuopiosta asti. Suurin osa liikkui reitillä autolla, mutta nähtiinpä tapahtuman EK-pisteillä pyöräilijäkin.

Leikkimieliseen kilpailuun osallistui mitä persoonallisimpia autoja ja kilpailijoita. Reitin varrelta saattoi bongata tuunattuja autoja sekä joukkueita sonnustautuneina hippiasuihin ja yöpukuihin. Kylien EK-pisteiden tarjonta tarjosi helpotusta helteeseen.

Kymenlaakson Kylät ry

Lössi-tiimin tyyli vetosi rallitoimikuntaan.
Lössi-tiimin tyyli vetosi rallitoimikuntaan.

Lapsiperheitä oli kisassa mukana ilahduttava määrä ja EK-pisteiden tehtävät soveltuivatkin mainiosti niin aikuisille kuin lapsillekin. Ensimmäinen EK-piste sijaitsi Kausalan torilla ja pisteelle kerääntyikin useampi joukkue odottamaan vuoroaan kauko-ohjattavien autojen ToriRingiin.

Maakansassa osallistujat pääsivät näyttämään taitonsa käpylehmien askartelussa, Perheniemessä joukkueet kisasivat maitokärryviestissä, Jokuessa testattiin sup-lautailua, Säyhteessä keppihevosrataa, Kymentakana tunnistettiin vanhoja esineitä, Radansuun kyläkaupan pihalla arvioitiin rautakangen painoa ja Iitin kirkonkylällä testattiin byrokratiatietoutta. Erikoiskokeiden lisäksi reitillä oli viisi kylmäasemaa, joista joukkue sai napattua lisäpisteitä.

Kisa oli tiukka ja parhaiten sijoittuneiden piste-ero oli vain kuusi pistettä.

Iitin Kyläralli 2019 Parhaat pisteet: 1. PäläPä, 2. Pyjamaladyt, 3. Team Carina.

Iitin Kylärallin 2019 Paras Tyyli: 1. Lössi, 2. Team Pectopah

Lisäksi kaikkien joukkueiden kesken suoritettiin arvonta, jossa onnetar suosi Team Suuntavaistoa, Kupla-tiimiä ja Hippiäiset -tiimiä.

Kymenlaakson Kylät ry

Kylärallin parhaat pistesijat palkittiin kirkonkylän kesäkahvilalla.
Kylärallin parhaat pistesijat palkittiin kirkonkylän kesäkahvilalla.

Kyläralli-tapahtuma toteutettiin alueiden välisenä hankkeena, jossa ralli järjestettiin saman aikaisesti myös Päijät-Hämeessä ja Uudellamaalla.

Luetuimmat

Kommentoidut