LC-Kuusankoski lahjoitti defibrilaattoreita

LC-Kuusankoski

Ylärivissä Johanna Grönroos, Marjo Lakka, Pekka Turunen ja Lasse Ahlroth, alarivissä Liisa Äijö, Mervi Haapsaari ja Piia Hämäläinen.
Ylärivissä Johanna Grönroos, Marjo Lakka, Pekka Turunen ja Lasse Ahlroth, alarivissä Liisa Äijö, Mervi Haapsaari ja Piia Hämäläinen.

Suomen Lions-liitto on käynnistänyt hankkeen 1 000 defibrilaattorin eli sydäniskurin saamiseksi jäsenklubiensa alueille.

LC-Kuusankoski osallistui valtakunnalliseen hankkeeseen lahjoittamalla sydäniskurit Kuusankosken Vanhainhuoltoyhdistykselle Kettumäen palvelukeskukselle ja Mäkikylän palvelukeskukselle. Laitteet tulevat hyvään tarpeeseen turvallisuuden lisääjinä — Suomessa tapahtuu vuosittain 2 500 äkillistä tajunnanmenetystä, joiden seurauksena on sydänpysähdys. ”Deffa” on helppokäyttöinen hengenpelastaja, joka antaa tarvittavat neuvot elvytystilanteessa, joten se on kouluttamattomallekin auttajalle helppokäyttöinen.

Defibrilaattorit luovuttivat LC-Kuusankosken presidentti Pekka Turunen ja klubisihteeri Lasse Ahlroth. Lahjoituksen vastaanottajina olivat toiminnanjohtaja Marjo Lakka ja hoivapalvelujohtaja Piia Hämäläinen Kettumäen palvelukeskuksesta sekä hoivatyön palveluesimies Liisa Äijö ja tiimivastaava Mervi Haapsaari Mäkikylän palvelukeskuksesta. LC-Kuusankosken puuhamiehenä laitehankinnoissa oli Hannu Starck ja ”deffat” toimitti kouvolalainen EnsiMedi, jonka edustajana luovutustilaisuudessa oli kouluttaja, sairaanhoitaja Johanna Grönroos.

Pekka Turunen