SuosittelemmeKouvolalaiset kauppiaat turvasivat lähilihan saannin ostamalla teurastamon

Lauritsalan murhasta epäillyt ja uhri tunsivat toisensa — Poliisi vapautti kaksi pidätettynä ollutta miestä, vuonna 1998 syntyneet mies ja nainen pysyvät vangittuina

Kaksi pidätettynä ollutta miestä vapautettiin, eikä heillä uskota olevan osuutta henkirikokseen.

Lukijan kuva

Palanut auto Lauritsalan pienvenesatamassa, autosta löytyi ruumis

Poliisilla on enää kaksi epäiltyä Lappeenrannassa viime viikolla paljastuneessa henkirikoksessa. Rikoskomisario Timo Valle Kaakkois-Suomen poliisista kertoo, että poliisi vapautti viikonlopun aikana kaksi muuta pidätettynä ollutta miestä.

—Heidät laskettiin pidätysajan puitteissa vapaaksi. Näyttää siltä, että heillä ei ole murhan kanssa mitään tekemistä.

Yhteyksiä selvitetään vielä

Valle sanoo, että miesten mahdollinen osuus tapaukseen haluttiin selvittää perinpohjaisesti, sillä miehillä oli yhteyksiä uhriin ja vangittuna oleviin epäiltyihin. Tarkemmin hän ei tapauksesta kerro.

—Meidän oli selvitettävä, onko heillä osuutta ja yhteyksiä tähän tapaukseen.

Palaneesta autosta Lauritsalan venesatamassa kuolleena löytyneen ihmisen henkirikoksen tutkinnasta epäillään nuorta miestä ja nuorta naista. Uhri löytyi auton takakontista tiistaina iltapäivällä.

Epäillyt lappeenrantalaisia

Poliisi vangitsi epäillyt viime viikon keskiviikkona todennäköisin syin murhasta epäiltynä. Molemmat vangitut ovat lappeenrantalaisia ja syntyneet vuonna 1998.

Epäiltyjen kuulustelut jatkuvat tällä viikolla. Valle ei kommentoi, ovatko he myöntäneet osuutensa henkirikokseen. Hän ei myöskään paljasta epäillyn murhan tekotapaa.

Valle kuitenkin vahvistaa, että uhri ja epäillyt tunsivat toisensa.

—Tutkinta jatkuu tiiviinä. Töitä on riittämiin. Tässä vaiheessa ei voida asioita ilmoittaa julkisuuteen. Esitutkinta on vielä alkuvaiheessa ja monia asioita on läpikäytävä.

Myös uhrin henkilöllisyyden selvittäminen jatkuu. Poliisilla on henkilöllisyydestä käsitys, mutta asiaa varmistetaan edelleen.

Uusimmat uutiset