Tilaajalle

Miksi suomalaiset suosivat norjalaista lohta eivätkä kotimaista kalaa? Katriina Partanen tietää ilmiön syyn: sitä syödään, mitä tarjolla on

Kotimaisen, kestävästi tuotetun kalan tarjontaa ja kulutusta halutaan merkittävästi lisätä. Suomalaisten kalankulutustavat perin pohjin tunteva Partanen pitää tavoitetta hyvin kunnianhimoisena.

Jussi Vierimaa

Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanen poseeraa silakkatroolari Osmeruksen kannella Merimaskun kalasatamassa.
Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanen poseeraa silakkatroolari Osmeruksen kannella Merimaskun kalasatamassa.

Suomi on tuhansien järvien maa ja sijaitsee meren rannalla, mutta kauppojen kalatiskejä hallitsee norjalainen viljelty lohi. Vielä 1980-luvun alussa puolet Suomessa kulutetusta kalasta oli kotimaista. Nyt tuontikalan osuus on yli 80 prosenttia, josta puolet tulee Norjasta.