Baarit saavat olla ensi viikon torstaista alkaen enintään yhteen auki – Koronaviruksen kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla aukiolorajoitus voidaan asettaa kello 23:een

Hallitus päätti tiistaina ravintoloiden uusista aukiolorajoituksista.

JOHANNAERJONSALO

Anniskelu pitää vastedes lopettaa kello 24.
Anniskelu pitää vastedes lopettaa kello 24.

Ravintoloiden on lopetettava anniskelu viimeistään kello 24 ja suljettava ovensa tuntia myöhemmin, kun uudet rajoitukset tulevat voimaan ensi viikolla. Rajoitukset koskevat koko maata.

Hallitus päätti uusista rajoituksista koronaepidemian hillitsemiseksi neuvotteluissaan tiistaina, ja ne tulevat voimaan ensi viikon torstaina eli 8. lokakuuta.

Samalla varaudutaan jo siihen, että tautitilanteen pahentuessa tietyllä alueella aukioloaikoja supistetaan entisestään. Jos jollain alueella siirrytään taudin leviämisen kiihtymisvaiheeseen, pitää anniskelu lopettaa jo kello 22 ja ovet sulkea tuntia myöhemmin.

Tilannetta ja mahdollista rajoitusten muuttamista arvioidaan viikoittain.

Moni alue on jo nyt määritelmällisesti kiihtymisvaiheessa

THL on määritellyt, että alue, kuten maakunta tai sairaanhoitopiiri, on kiihtymisvaiheessa, kun koronaviruksen alueellinen ilmaantuvuus on noin 10–25 tapausta 100 000:ta asukasta kohti viimeisen kahden viikon aikana.

THL:n tuoreimpien tietojen mukaan ilmaantuvuusluku 10 ylitettiin tiistaina seuraavissa sairaanhoitopiireissä: Keski-Suomi, Etelä-Savo, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, Päijät-Häme, Pirkanmaa, Kanta-Häme, Pohjois-Karjala, Keski-Pohjanmaa, Pohjois-Savo, Kymenlaakso ja Vaasa.

Jotta ravintoloiden aukioloaikoja voidaan kiristää valtakunnallista tilannetta enemmän, täytyy viranomaisen todeta alueen olevan kiihtymisvaiheessa. THL tekee tässä päätöksessä yhteistyötä sairaanhoitopiirin kanssa.

Rajoituksia koskeva asetus on tällä erää voimassa lokakuun loppuun.

Uutista päivitetty kello 21.20. Otsikkoa täsmennetty kello 21.33.