29-vuotias Anni Törn katosi viikonloppuna Savonlinnassa — Poliisi epäilee henkirikosta ja on pidättänyt miehen, joka on myöntänyt piilottaneensa ruumiin

Anni Törniä ei ole vielä löydetty, mutta poliisi jatkaa saamiensa tietojen pohjalta etsintöjä.

Heidi Veijalainen

Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran, kun esitutkinta valmistuu tai kun Anni Törn löytyy.
Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran, kun esitutkinta valmistuu tai kun Anni Törn löytyy.

Poliisi kertoi keskiviikkona päivällä lisää tietoja viime viikonloppuna Savonlinnassa kadonneen 29-vuotiaan Anni Törnin tapaukseen liittyen.

Poliisi epäilee, että Törn on joutunut henkirikoksen uhriksi.

Asiaan liittyen pidätettiin keskiviikkona ennen puolta päivää vuonna 1985 syntynyt Savonlinnassa asuva mies. Mies on alustavassa puhuttelussa myöntänyt myötävaikuttaneensa Törnin menehtymiseen.

Itä-Suomen poliisilaitoksen rikosylikomisario Sami Asikainen kertoo, että pidätetty mies on myöntänyt piilottaneensa ruumiin.

Tässä vaiheessa tapausta tutkitaan rikosnimikkeellä tappo.

Poliisi ei suostu kommentoimaan, onko pidätetty mies Törnin lähipiiriä.

Tekotapa selvityksen alla

Poliisin mukaan rikoksen tekotapa on selvityksen alla.

— Tällä hetkellä epäillyn näkemystä tilanteesta peilataan muihin tiedossa oleviin seikkoihin, ja siihen voidaanko tätä näkemystä pitää uskottavana. Teemme vertailua kaikin mahdollisin tiedoin, että tosiseikat lopulta saadaan selville, rikosylikomisario Asikainen kertoo.

Törniä ei ole vielä löydetty, mutta poliisi jatkaa saamiensa tietojen pohjalta etsintöjä. Etsintäaluetta on saatu rajattua epäillyn kertoman pohjalta varsin hyvin.

Keskiviikkona poliisi ei suostunut kommentoimaan, miltä alueelta Törniä etsitään.

Poliisi ei myöskään suostunut tarkentamaan, tehdäänkö etsintöjä maastosta vai vesistöistä.

Kuulusteluita tekemättä

Rikosylikomisario Asikainen kertoo, että tapauksen tutkinta on edennyt tasaisesti ja poliisin työn näkökulmasta sujuvasti.

— Pidätetyn alustava puhuttelu on vasta tehty. Kuulustelu on tekemättä ja lisäksi muitakin henkilöitä kuulustelematta, joten emme kerro tässä vaiheessa enempää, ettei se vaikuta kuulusteluihin, Asikainen kertoo.

Rikosylikomisario Asikaisen mukaan yleisövihjeistä ei ole ollut apua tapauksen tutkinnassa, mutta hän kiittää kaikista vihjeistä.

Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran, kun esitutkinta valmistuu tai kun Anni Törn löytyy.

Luetuimmat