Presidentti Sauli Niinistö astui virkaansa lumituiskuisessa Helsingissä, harva kansalainen tuli paikalle

Presidentin eduskunnalle pitämää puhetta seurasi suuri joukko arvovieraita. Mannerheimintien laidassa ja Presidentinlinnan ulkopuolella yleisöä oli vain vähän.

Kalle Koponen HS

Sauli Niinistö nosti puheessaan esiin muun muassa ilmastonmuutoksen ja yksinäisyyden.
Sauli Niinistö nosti puheessaan esiin muun muassa ilmastonmuutoksen ja yksinäisyyden.

Toiselle presidenttikaudelle sunnuntaina valitun Sauli Niinistön virkaanastujaisia juhlittiin torstaina alkuiltapäivästä Helsingissä.

Tilaisuus alkoi Eduskuntatalolta ja siirtyi sitten Presidentinlinnaan. Eduskuntatalossa Niinistö antoi niin sanotun juhlallisen vakuutuksen, ja puhemies esitti eduskunnan tervehdyksen tasavallan presidentille.

Presidentti piti lopuksi puheen eduskunnalle. Läsnä oli suuri joukko arvovieraita, esimerkiksi entiset presidentit Martti Ahtisaari ja Tarja Halonen puolisoineen sekä rouva Tellervo Koivisto.

Niinistö nosti esille muun muassa ilmastonmuutoksen aiheuttamat haasteet ja puhui yksinäisyyden torjumisesta. Puhe sai tuoreeltaan kiitosta sitä seuranneilta.
Poistuessaan eduskunnasta Niinistö tarkisti lumimyräkässä seisoneen kunniakomppanian eduskunnan edessä. Mannerheimintien laidalla seurasi vain pieni joukko yleisöä.

Presidentinlinnaan siirtymisen jälkeen Niinistö ja rouva Jenni Haukio tervehtivät erittäin harvalukuisia kansalaisia Presidentinlinnan parvekkeelta, minkä jälkeen tilaisuus siirtyi sisätiloihin.

Läsnä linnassa oli muun muassa diplomaattikuntaa, valtioneuvoston jäseniä ja valtionhallinnon korkeita virkamiehiä. Pääministeri Juha Sipilä piti lyhyen puheen, jossa hän kiitteli muun muassa presidentin ja valtioneuvoston yhteistoimintaa ulkopolitiikan johtamisessa.

— Yhteistoiminta ei ole vain velvoite vaan pikemminkin suuri voimavara. Hallitusten vaihtuessa presidentti tuo ulkopolitiikan johtoon kokemusta ja jatkuvuutta, Sipilä sanoi.

Lue koko juttu Helsingin Sanomista.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut