Näin toimivat Kouvolan viranomaispalvelut nyt: Eläinlääkärit päivystävät, rakennusvalvonta ja ympäristöpalvelut hoitavat akuutit tapaukset ja terveysvalvonta tekee etätöitä

Älä mene eläinlääkärin vastaanotolle tai mukaan viranomaistarkastukseen, jos sinulla on lieviäkään flunssaoireita.

Kivimäki Petteri

Jos koronaepidemia leviää ja eläinlääkäreitä sairastuu, Kouvolassa varaudutaan siihen, että kiireettömien potilaiden hoito lopetetaan ja siirrytään pelkkien päivystyspotilaiden hoitamiseen. Arkistokuva.
Jos koronaepidemia leviää ja eläinlääkäreitä sairastuu, Kouvolassa varaudutaan siihen, että kiireettömien potilaiden hoito lopetetaan ja siirrytään pelkkien päivystyspotilaiden hoitamiseen. Arkistokuva.

Eläinlääkintähuollon henkilökunta palvelee yhteisvastaanotolla Kuusankoskella ja Kausalassa. Päivystystoiminta jatkuu normaalisti, Kouvolan kaupunki kertoo tiedotteessa.

Rakennusvalvonnassa välttämättömiä katselmuksia suoritetaan tapauskohtaisesti, jotta hankkeiden etenemiseen ja käyttöönottamiseen ei koidu häiriöitä.

Muista viranomaispalveluista ympäristöpalvelut hoitaa akuutit tapaukset, mutta esimerkiksi roskapaikkojen tarkastukset vain, jos ne voi hoitaa yksin.

Kaupungin kriittisiin palveluihin kuuluva terveysvalvonta tekee toistaiseksi etätöitä, joita tehdään muissakin viranomaispalveluissa.

Henkilökohtaisia kontakteja vältetään ja yhteydenottoja toivotaan sähköpostitse ja puhelimitse.

Ympäristöpalveluiden viranomaistarkastukseen osallistuvilla ei saa olla lieviäkään flunssaoireita.

Valvontasuunnitelman mukaisia määräaikaistarkastuksia tai muita kiireettömiä tarkastuksia ei tehdä.

Koirien kastraatiot ja sterilisaatiot myöhemmin keväällä

Terveysvalvonta pyytää ruokamyrkytys- tai vesiepidemiaepäilyissä ottamaan yhteyttä nettisivuilla olevan asiointilomakkeen kautta. 

Tarkastuksista hoidetaan tapaukset, joissa epäillään vakavaa lainsäädännön rikkomista tai vakavaa terveyshaittaa.

Eläinlääkintähuollossa valvontaeläinlääkäri hoitaa eläinsuojeluvalvontatehtävät. Vain välttämättömät, kiireelliset tarkastukset tehdään.

Tällaisia ovat esimerkiksi eläinsuojelulain mukaiset ilmoituksenvaraisen toiminnan tarkastukset sekä alkutuotannon hygienian valvontakäynnit muun muassa lypsykarjatiloilla.

Eläinlääkärin asiakkaita pyydetään varaamaan kiireettömiä toimenpiteitä myöhemmin keväällä tai alkukesästä. Niitä ovat esimerkiksi Kennelliiton viralliset röntgentutkimukset sekä koirien kastraatiot ja sterilisaatiot.

Myöskään eläinlääkärin vastaanottoon ei saa mennä, jos on lieviäkään flunssaoireita.

Rakennusvalvonta ei tee rakennetun ympäristön tarkastuksia toistaiseksi.