Halla-aho kiisti pettyneensä: ”Ei tämä mitenkään odotusten vastainen tulos ole”

Perussuomalaiset oli saamassa äänistä 14,1 prosenttia, mikä on vähemmän kuin kyselyt povasivat.

Perussuomalaiset oli saamassa 14,1 prosenttia äänistä, kun niistä oli laskettu lähes 90 prosenttia. Europarlamentaarikkoja puolue olisi saamassa läpi kaksi, Laura Huhtasaaren ja Teuvo Hakkaraisen.

Ennen eurovaaleja viimeinen HS-gallup ennusti perussuomalaisille 16,3 prosentin kannatusta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi puolueen vaalivalvojaisissa, ettei ole pettynyt tulokseen, koska se kuitenkin on perussuomalaisten paras koskaan eurovaaleissa.

— Kolme paikkaa on erittäin kova tavoite ja vaatii sitä, että jokseenkin kaikki meitä eduskuntavaaleissa äänestäneet lähtisivät liikkeelle, Halla-aho sanoi Helsingin Sanomille.

— Ei tämä mitenkään odotusten vastainen tulos ole. Perussuomalaisten ääniosuus kyllä nousee ääntenlaskennan edetessä. Toivotaan, että menemme vihreiden ohi ainakin prosenttiosuuksissa.

Halla-ahon mukaan perussuomalaisilla on ollut omassa ryhmässään europarlamentissa varsin suuri painoarvo.

— Yksittäisellä mepillä on Euroopan parlamentissa hyvin suuret mahdollisuudet vaikuttaa nimenomaan kun muodostetaan ensin ryhmän kantaa ja ryhmä vaikuttaa sitten painoarvollaan parlamentin kantoihin.

Halla-aho on menossa ensi viikolla Brysseliin neuvottelemaan muiden oikeistopopulististen ryhmien kanssa yhteisen parlamenttiryhmän muodostamisesta.

Laura Huhtasaari vakuutti, että hänestä tuntuu hyvältä olla ”tekemässä muutosta Euroopassa”.

— Minä lähdin politiikkaan EU:n takia, vuonna 2009 heräsin tähän järjestelmään eli euroon, huomasin että euro ei vain toimi, hän sanoi.