Katso hallituksen tiedotustilaisuus koronaviruksesta – Hallitus suosittaa yli 500 henkilön tapahtumien perumista

Jussi Vehkasalo

Hallitus on torstaina neuvotellut koronavirustilanteesta ja pitää tiedotustilaisuuden kello 14.00.
Hallitus on torstaina neuvotellut koronavirustilanteesta ja pitää tiedotustilaisuuden kello 14.00.

Hallitus neuvottelee tänään koronavirustilanteesta ja tarvittavista toimista. Niistä kerrotaan julkisuuteen neuvottelujen jälkeen, kun hallitus pitää tiedotustilaisuuden klo 14.00.

Voit katsoa tilaisuuden oheisesta upotuksesta.

Hallitus suosittelee, että koronaviruksen leviämisen estämiseksi kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Lisäksi suositellaan, että myös muiden kokoontumisten järjestäjät harkitsevat riskiarvioiden pohjalta vastaavien tilaisuuksien järjestämistä.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi tiedotustilaisuudessa, että hallitus varautuu koronaviruksen leviämisen aiheuttamiin kustannuksiin lisätalousarviolla.

THL lähettää koronaviruksesta tietopaketin kaikille suomalaisille kotiin molemmilla kotimaisilla kielillä.

Marinin mukaan hallitus kehottaa kansalaisia erityiseen varovaisuuteen riskiryhmien kanssa asioidessa. Koronavirustartunnan saaneille taataan tarpeellinen hoito.

Kaikki eduskuntapuolueiden puheenjohtajat ja kaikki eduskuntaryhmien puheenjohtajat on kutsuttu tänään kello 18 Säätytalolle keskustelemaan mahdollisista laajemmista rajoittamistoimenpiteistä koronaviruksen vuoksi.

Torstaina on uutisoitu uusista koronavirustartunnoista eri puolella Suomea.

Helsingin yliopistollisessa sairaalassa (Hus) koronavirukseen sairastunut henkilö on sairaalan sydänkirurgi. Hän oli matkaillut Itävallassa.

Kirurgi tuli maanantaina töihin itsensä terveeksi tuntien, mutta sai myöhemmin hengitystieinfektion oireita. Tiistaina hän oli jo poissa töistä.

Suomessa on todettu 50 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kaikkiaan Suomessa on nyt todettu yhteensä 109 tartuntaa.

Uusista tartunnoista 18 todettiin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ja 17 Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä. Muut tartunnat ovat Pirkanmaan, Kanta-Hämeen, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiireissä.