Ainakin kolmessa hoivakodissa on todettu koronavirustartuntoja Suomessa – uusimmat tiedot ovat HUSin alueelta

Emmi Korhonen

Myös hoivakodeissa on todettu koronavirustartuntoja. Kuvituskuva.
Myös hoivakodeissa on todettu koronavirustartuntoja. Kuvituskuva.

Koronavirustartuntoja on Suomessa jo ainakin kolmessa hoivakodissa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi kertoi maanantaina iltapäivällä Uutissuomalaiselle, että tartuntoja on kahdessa hoivakodissa Husin alueella.

– Minulla on sellainen tieto, että Husin alueella olisi kahdessa hoivakodissa todettu (koronavirustartuntoja). Sen enempää en tiedä, Mäkijärvi sanoi.

Mäkijärvi kertoi, ettei hänellä ole tietoa koronavirustapausten määrästä hoivakodeissa. Hänen tietääkseen Husin alueella hoivakodeista ei ole tuotu potilaita sairaalaan koronaviruksen aiheuttamien oireiden vuoksi.

Uutissuomalainen kertoi aiemmin maanantaina, että Pohjois-Savossa on varmistunut viikonloppuna ainakin kolme koronavirustartuntaa samassa yksityisessä hoivakodissa.

Siellä selvitetään parhaillaan, mistä tartunnat ovat peräisin, omaiselta vai hoitohenkilökuntaan kuuluvalta.

Uutissuomalaisen tiedossa ei ole, onko Pohjois-Savon hoivakodin koronavirustartunnan saaneita joutunut sairaalahoitoon tai missä kunnossa he ovat.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suositteli jo maanantaina 9. maaliskuuta, ettei sairaaloissa, hoitolaitoksissa, palvelukodeissa tai iäkkäiden kotona vierailtaisi sairaana tai edes lievässä flunssassa.

Viikkoa myöhemmin hallitus linjasi, että vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä kielletään.

Yli 70-vuotiailla on suurempi riski sairastua vakavasti koronaviruksen takia kuin nuoremmalla väestöllä. Tästä syystä myös kotona asuvien ikääntyneiden on vältettävä lähikontaktia muiden ihmisten kanssa.

Luetuimmat