Kouvolan viikonloppu on kukkuroillaan musiikkia

Rokkia, poppia, folkia, jazzia, kuoro- ja yhteislaulua – tarjolla on lajityyppejä moneen makuun.

Ville Juurikkala

Neljä Ruusua esiintyy lauantaina House of Rockissa.
Neljä Ruusua esiintyy lauantaina House of Rockissa.

Kouvola näyttäytyy jälleen viikonvaihteen tapahtumatarjonnan perusteella vahvana musiikkikaupunkina. Lajityyppien kirjo on laaja, ja valinnan varaa on kaikenikäisille.

Perjantai-iltana tarjolla on kunnon nostalgiakattaus. Kuusankoskitalolla vierailee Suomirock-musikaali Ihan tuuliajolla, jossa kuullaan Yön Eppu Normaalin, Juice Leskisen ja Hassisen koneen musiikkia, ja Bar Downtownissa muistellaan Sip Pubin aikoja.

Samaan aikaan Pub 23:ssa soittaa Neil Berrymen, ja myöhemmin samana iltana on Stratovariuksen keikka Mari’s Coffeessa Anjalassa.

Lauantaina Litku Klemetti

Lauantai-iltana meno jatkuu. Tuure Kilpeläinen esiintyy Kaihon Karavaaneineen Kuusankoskitalossa. 35-vuotias ja yhä alkuperäisessä kokoonpanossaan toimiva Neljä Ruusua esiintyy House of Rockissa.

Bar Downtownissa tekee ensimmäisen klubikeikkansa Kouvolassa Litku Klemetti.

Pato-klubilla vierailee kolmen klassisen musiikin ammattilaisen muodostama folk-jazz-yhtye Tjango! Yhtye sijoittaa musiikilliset juurensa Djando Reinhardtin mustalaisjazziin ja Astor Piazzollan tango nuevoon.

Lauantaina voi halutessaan lähteä livemusan perään myös hiukan kauemmas. Lapinjärvellä hotelli Hanhessa järjestetään Blue Café Goes LoCal -niminen ilmaistapahtuma, joka marssittaa lavalle lapinjärveläisiä bändejä. Varmoja nimiä ovat ainakin The BRand, The Forest ja School’s Out.

Sunnuntaina lauletaan yhdessä

 Sunnuntaina tarjolla on perinteisempiä ja samalla koko perheelle sopivia musiikkitilaisuuksia.

Laulu Suomelle – Kymenlaakso laulaa yhdessä -henkisiä konsertti ja yhteislaulutilaisuuksia on kaksi samaan aikaan, kello 15. Elimäen seurakuntakeskuksessa tilaisuutta isännöivät Elimäen Mieslaulajat ja Vokki-yhtye Jouni Sjöblomin johdolla. Veturissa samanlaisen tapahtuman kipparoivat Kuusankosken seurakunnan kamariorkesteri ja Kouvolan seudun kuorot Timo Vikmanin johdolla.

Sunnuntai-iltana kuudelta lauletaan Kouvolan seurakuntakeskuksen Maria-salissa Lasten kauneimmat iltalaulut yhdessä kuoron ja kanttorien kanssa.

Samaan aikaan alkaa Myllykosken Seuratalolla konsertti, jossa Anjalan Likat ja Reissurakastajat esittävät rakkauslauluja jokaiseen makuun.