Konserttiarvio: Pohjois-Kymen musiikkiopisto laskeutui arkeen loppiaiskonsertissa

Pohjois-Kymen musiikkiopiston loppiaiskonsertti: su 6.1. Kouvolan keskuskirkko, esiintyjinä Kymi Wind Band I ja II. Johtajana Aleksi Saraskari, vieraileva yhtye Arricone Brass Septet.

On varsin haastavaa laittaa nuoret soittajat konsertoimaan heti joululoman jälkeen, kun suurin osa on — todennäköisesti — pitänyt lomaa myös soittamisesta. Pohjois-Kymen musiikkiopiston loppiaiskonsertti käynnistää sopivasti arjen juhlakauden jälkeen.

Kymi WInd Band II aloitti konsertin Philip Sousan hyvin soivalla El Capitan- kappaleella, mikä olikin orkesterin paras esityskokonaisuus. Keskiäänten epätasaisuus hieman kiusasi muutamissa kappaleissa.

Konsertin päättäneen edistyneempien soittajien Kymi Wind Band II ohjelmistosta voi mainita Petri Juutilaisen oivan sovituksen Vain rakkaus- kappaleesta. Nuoret soittajat hoitivat hienosti haavoittuvat soolo-osuudet, niin huilisti kuin fagotistikin.

Konsertin vieras Arricone Brass Septet koostuu ammattisoittajista. Tietysti huippusuoritukset harjoittelevien nuorten esitykseen luovat turhaa kontrastia mutta toisaalta ovat kasvattava haaste nuorille ja päättyihän konsertti vieraiden ja Kymi Wind Bad II hienoon yhteisesitykseen Finlandiasta.

Trumpetisti Erno Tiittanen paitsi luotsaa ryhmää myös sovittaa sille materiaalin. Tiittasen sovitukset tuovat tällaisiin pieniin vaskiryhmiin raikkaan tuulahduksen jazzista, niin harmonioissa kuin rytmiikassa.

Ryhmän nyanssointi oli rikasta, paikoittain ehkä vähän liioittelevan runsasta, mutta loppiaiskonsertin tunnelmaan se sopi hyvin.

Maestro Tiittasen omat leadit Chick Corean La Fiestassa olivat maukkaita ja kyseisen kappaleen sovitus ja kokonaisuus konsertin helmi.

Hyvää: Erno Tiittasen sovitukset

Huonoa: —.

Erityistä: Nuorten energia.