Kouvolan teatterin syksy alkaa kahdella klassikolla — Kolmas ensi-ilta on Juha Jokelan nykydraama Patriarkka

Kevään ohjelmistossa on kaksi ensi-iltaa: Perttu Leinosen ohjaama Peter Pan ja Veli-Matti Karénin ohjaama jännitysnäytelmä Mustapukuinen nainen.

Timo Tuviala

Patriarkka-näytelmän harjoitukset alkavat syyskuussa, ja ensi-ilta koittaa marraskuussa. Nykydraamassa ovat mukana muun muassa Panu Poutanen, Hannu Kivioja ja Nina Petelius-Lehto.
Patriarkka-näytelmän harjoitukset alkavat syyskuussa, ja ensi-ilta koittaa marraskuussa. Nykydraamassa ovat mukana muun muassa Panu Poutanen, Hannu Kivioja ja Nina Petelius-Lehto.

Kouvolan teatterin suurella näyttämöllä nähdään syksyllä kolme ensi-iltaa. Syyskauden avaa Jukka Keinosen ohjaama musikaali My Fair Lady (7.9.).

Kahdeksan teatterin yhteistyö jatkuu Miehen kylkiluu -komedialla, jonka Suomen-ensi-ilta on Kouvolan teatterissa. (14.9.) Maria Jotunin tekstiin perustuva näytelmä valmistuu Berliinissä Mikko Roihan sovituksena ja ohjauksena.

— Syksyn kolmas ensi-ilta on Juha Jokelan Patriarkka (8.11.). Meiltä on toivottu paljon nykydraamaa, kertoo teatterinjohtaja ja näytelmän ohjaaja Tiina Luhtaniemi.

Patriarkan päärooleissa ovat Nina Petelius-Lehto ja Hannu Kivioja.

Ohjelmistossa jatkaa syksyllä lastennäytelmä Maukka, Väykkä ja suuri seikkailu.

Keväällä ensi-iltaan tulevat Perttu Leinosen ohjaama seikkailunäytelmä Peter Pan ja Veli-Matti Karénin ohjaama jännitysnäytelmä Mustapukuinen nainen. Kauhuklassikkoa on esitetty Lontoossa liki 30 vuotta.

Näyttelijän pestiin tuli kymmeniä hakemuksia

Suurella näyttämöllä ja Klubilla nähdään syksyllä useita vierailuesityksiä aina Jukka Puotila Show’sta farssiin ja musaklubeista ruokateatteriin, jossa yhdistyvät teatteri ja illallinen.

— Musaklubin ensimmäisenä vieraana on Sonja Lumme (26.9.), Luhtaniemi kertoo.

Musaklubin ensimmäisenä vieraana on Sonja Lumme. — Tiina Luhtaniemi

Vakituisista näyttelijöistä Sami Kosola palaa syksyllä töihin. Teatterin uusin kiinnitys vuoden sopimuksella on Hannu Kivioja.

Uutta näyttelijää haettiin viime keväänä.

— Hakemuksia tuli noin 40. Se on ehkä hieman enemmän kuin odotin, teatterinjohtaja sanoo.

Nuorisoteatteritoiminta ja yleisötyö jatkuu teatterissa syksyllä, eli katsojille järjestetään muun muassa avoimia harjoituksia ja tekijätapaamisia.

Taidetestaajat-hanke puolestaan tuo kahdeksasluokkalaisia tutustumaan teatteriin.

Uusimmat uutiset