Taidekeskus Salmelalle uusi festivaalijohtaja ja kapellimestari — Sari Torniainen on tuttu kasvo Salmelan tapahtumissa, Arto Paju muistetaan muun muassa Kouvolan kaupunginorkesterista

Sari Torniainen on toiminut Salmelan festivaalijohtajana viimeksi vuosituhannen vaihteessa.

Jenni Höök

Sari Torniainen sanoo, että Salmelalla on aina ollut erityinen paikka hänen sydämessään. Tehtävästä kieltäytyminen ei ollut hänelle vaihtoehto.
Sari Torniainen sanoo, että Salmelalla on aina ollut erityinen paikka hänen sydämessään. Tehtävästä kieltäytyminen ei ollut hänelle vaihtoehto.

Mäntyharjussa toimivan Taidekeskus Salmelan uudeksi festivaalijohtajaksi on valittu Sari Torniainen. Hän tarttuu tehtävään Salmelan 30-vuotisjuhlakesän kynnyksellä edellisen festivaalijohtajan Eveliina Mäenpään siirtyessä uusiin tehtäviin.

Torniainen on Salmelassa tuttu kasvo, sillä hän toimi festivaalijohtajana vuosina 1999—2001. Tämän jälkeen hän on osallistunut taidekeskuksen kulttuuritapahtumiin vuosittain joko talkoolaisena tai vieraana.

Torniainen on syntyperäinen mäntyharjulainen, joka on pääkaupunkiseudulla vietettyjen vuosien jälkeen kotiutunut uudelleen Mäntyharjulle. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistosta. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa työkykykoordinaattorina ja asiantuntijana TE-palveluissa sekä ammatillisen kuntoutuksen parissa.

Festivaalijohtaja vastaa Salmelan kulttuuritapahtumien järjestelyistä, tiedotuksesta ja markkinoinnista. Hän suunnittelee ja toteuttaa näyttelyitä sekä kesän tapahtumia yhteistyössä toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkalan kanssa. Toimenkuvaan kuuluu myös taidekeskuksen ravintola Kesäheinän johtaminen.

Salmela on saanut myös osa-aikaisen kapellimestarin. Arto Paju on aloittanut tehtävässä maaliskuussa. Hänellä on mittava kokemus trumpetistina muun muassa Helsingin poliisisoittokunnasta, Kouvolan kaupunginorkesterista ja Kouvolan varuskuntasoittokunnasta. Kymmenen viime vuoden ajan hän on keskittynyt pääasiassa sovitustyöhön.

Paju kirjoittaa Salmelaan konserttien sovitukset ja jonkin verran uusia sävellyksiä kantaesitettäviksi. Tulevana kesänä hänen sovituksiaan kuullaan esimerkiksi heinäkuussa Jukka Kuoppamäen 60-vuotistaiteilijajuhlakonsertissa. Sovitusten lisäksi Paju vastaa oman Arto Paju Big Bandinsa harjoituttamisesta sekä Salmelan House Bandin kokoamisesta ja harjoituttamisesta.

Taidekeskus Salmela on kesällä avoinna päivittäin 8.6.—11.8.