Esa Kotilaisen jäänalainen äänimaailma soi jälleen äänilevyllä

Muutama viikko sitten julkaistu Jäänalainen II -albumi on saanut hyviä arvioita.

Lukas Pearsall

Esa Kotilainen taltioi jäänalaista äänimaisemaa Jaalassa muutama vuosi sitten.
Esa Kotilainen taltioi jäänalaista äänimaisemaa Jaalassa muutama vuosi sitten.

Esa Kotilainen taltioi neljä vuotta sitten hydrofonisilla mikeillä Jaalan Karijärven jäänalaista äänimaisemaa. Syntyneestä taltioinnista syntyi ambient-teos, jonka ensimmäinen osa julkaistiin Kotilaisen Ulappa-sooloalbumilla vuonna 2015.

Nyt Kotilainen on julkaissut koko levyllisen jäänalaista äänimaisemaa. Jääalainen II -albumi sisältää yhden, yli puoli tuntia kestävän raidan.

— Albumiin sisältyy myös osuuksia Lohjan Tytyrin kalkkikivikaivoksessa 80 metrin syvyydessä pitämästäni konsertista. Albumi on akustoitu siellä, Kotilainen kertoo.

Kotilaisen mukaan albumin rakenne on yksinkertainen. Alussa kuullaan jäälle kävelyä ja reiän kairaaminen. Muuten albumia ei Kotilaisen mukaan ole varsinaisesti sävelletty.

— Lähinnä reagoin soittimilla jääalaiseen äänimaisemaan. Väritän sitä.

Kotilainen sai Jäänalainen II -albumin valmiiksi jo vuosi sitten, mutta etsi sille jonkin aikaa julkaisijaa. Levyn julkaisi kolme viikkoa sitten suomalainen Running Moose -levy-yhtiö.

Jäänalainen ambient on otettu Kotilaisen mukaan hienosti vastaan.

— Albumi on saanut jopa hyviä arvioita. Musiikkini on vaihtoehto, ja se vaatii kuuntelemista, usein vielä kuulokkeiden kanssa.

Esa Kotilaisen Jäänalainen II -julkaisukeikka Kuusankosken Taideruukin Pato Klubilla perjantaina 25. toukokuuta kello 19.

Luetuimmat