Riimittelevä pikku draama

Patti Cake$ (Yhdysvallat, 2017)Ohjaus ja käsikirjoitus: Geremy Jasper.Rooleissa: Danielle Macdonald, Bridget Everett, Siddharth Dhananjay, Mamoudou Athie, Cathy Moriarty, McCaul Lombardi, Patrick Brana.Kesto: 109 min. K-12.

Jeong Park

Kuvateksti: Patricia (Danielle Macdonald) ja Hareesh (Siddharth Dhananjay) unelmoivat räppitähdeyssä newjerseyläisessä pikkukaupungissa.

Joka keväisillä Sundance-elokuvajuhlilla elokuvanlevittäjät pääsevät näkemään pieniä ja keskisuuria, itsenäisesti tuotettuja elokuvia. Yksi tämän vuoden kuumimmista täkyistä oli omalaatuinen kasvukertomus Patti Cake$, joka keräsi esityksissään valtavia suosionosoituksia.

Suurelle yleisölle tuntematon australialaisen Danielle Macdonaldin näyttelemä Patricia elää vaatimatonta elämää New Jersey karuimmassa kaupunginosassa yhdessä isoäitinsä (Cathy Moriarty) ja juoppoäitinsä (Bridget Everett) kanssa.

Elämä on epäonnistumiselta tuntuvaa raatamista. Yhdessä ystävä Hareeshin (Siddharth Dhananjay) kanssa unelmoidaan räppitähteydestä.

Räppi-alter-egon Killa-P:n eli Patti Cake$in kehittävä Patricia on saanut kuulla koko elämänsä ylipainostaan. Räppibattlen aikana kaikki sisälle pullotettu sanottava vyöryy ulos vaikuttavana riiminpartena, joka saa omalaatuisen tuottajan huomion.

Patti Cake$ on melko tuttua kaavaa noudattava ryysyistä rikkauksiin -tarina, paitsi sateenkaaren päässä ei ole kultaruukkua vaan arvostusta. Mieleen tulevat helposti Eminemin omaelämänkertainen 8 Mile ja Hustle & Flow -elokuva.

Esipitkäänsä ohjaava Geremy Jasper kerää panokset aina riimittelykohtausiin, jotka on kuvattu tappelukohtauksien energisyydellä. Danielle Macdonald on mahtava pääroolissaan. On ihme jos nuoresta naisesta ei kuulla pian lisää. Ulosanti saa nalkkiin. |

Timo Alho

KOLME TÄHTEÄ

Hyvää: Räppibattlet.

Huonoa: Melko kliseinen tarina.

Erityistä: Danielle Macdonald ei osannut räpätä, eikä New Jerseyn aksenttia ennen elokuvaa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.