Kouvola luopuu museoidensa erillislipuista ja vähentää ilmaisryhmiä – Ensi vuonna sisään pääsee vain kalliimmalla yhteislipulla

Ensi vuonna museoihin pääsee perjantaisin ilmaiseksi tunnin ajan.

Katja Juurikko

Viime kesänä Kouvolan taidemuseossa oli Heinon taidesäätiön kokoelmanäyttely.
Viime kesänä Kouvolan taidemuseossa oli Heinon taidesäätiön kokoelmanäyttely.

Kouvolan kaupunki luopuu Poikilo-museoissa erillisistä pääsylipuista ensi vuoden alussa. Liikunta- ja kulttuurilautakunta päätti asiasta kokouksessaan 24. syyskuuta.

Jatkossa museoissa on käytössä yksi aikuisten peruslippu ja erityisryhmille alennuslippu. Liput oikeuttavat käymään saman päivän aikana sekä taidemuseossa että kaupunginmuseossa.

Tulevan peruslipun hinta on jatkossa sama kuin nykyisen yhteislipun hinta eli 11 euroa. Alennusryhmien lippu maksaa 8 euroa.

Tällä hetkellä kaupungilla on käytössä kertalippu, jolla pääsee joko taidemuseoon tai kaupunginmuseoon. Museokohtainen pääsylippu maksaa 7 euroa aikuisilta ja 5 euroa alennusryhmiltä. Näitä lippuja ei siis ole jatkossa saatavilla.

Museokortin käyttö vaikuttaa

Kaupungin mukaan suurin osa museokävijöistä käyttää maksuvälineenä museokorttia, joka käy sekä kaupunginmuseossa että taidemuseossa. Museokortin tuloutus museoille määräytyy tiettynä prosenttiosuutena peruslipun hinnasta.

Poikilo-museoiden pääsylipun tuloutus perustuu yksittäisen museon pääsylipun hintaan, vaikka museokävijä kävisi molemmissa museoissa.

Lisäksi kaupunki karsii ilmaiskäyntiin oikeuttavien ryhmien määrää. Esimerkiksi kansalaisopiston kuvataideryhmien jäsenet eivät jatkossa pääse ilmaiseksi museoon.

Yli 15 hengen ryhmille annetaan 10 prosentin alennus pääsylipuista.

Museo tarjoaa ensi vuoden alusta vapaan pääsyn joka perjantai kello 17–18. Lisäksi museolla on vuoden aikana yhdestä kolmeen tapahtumapäivää, jolloin museoihin on vapaa pääsy.

Museonjohtajalle erillisvaltuuksia

Liikunta- ja kulttuurilautakunta päätti myös museonjohtajan erillisvaltuuksista, jotka ovat voimassa lokakuun alusta alkaen.

Museo voi järjestää yhteistyössä eri toimijoiden kanssa tilaisuuksia, joissa on pääsymaksu. Museonjohtaja voi jatkossa päättää tilaisuuden pääsymaksusta tapauskohtaisesti ottaen huomioon tilaisuuden erikoisjärjestelyt, tilaisuuden keston ynnä muut seikat.

Lisäksi museonjohtaja voi päättää näyttelyihin mahdollisesti liittyvistä sponsori- ja yhteistyösopimuksista. Hän voi myös päättää tapauskohtaisesti suuremmasta ryhmä- tai muusta alennuksesta Kouvola-talon kokousasiakkaille tai yhteistyökumppaneille.

Juttua muokattu 30.9. klo 10.16: Toisin kuin tekstissä väitettiin, kaupungin liikunta- ja kulttuurilautakunnan jäsenillä on jatkossakin vapaa pääsy museoihin.