Älä pelästy — Kouvola-talon puiston hirvi on betonia

Altti Heiskasen veistos on säikäyttänyt joitain ohikulkijoita. Taidemuseon amanuenssin mielestä teos sopii mainiosti kulttuuritalon taideympäristöön.

Anja Määttänen

Hirvi tuotiin Kouvola-talon puistoon tiistaina.
Hirvi tuotiin Kouvola-talon puistoon tiistaina.

Hirvi Kouvola-talon puistossa!

Ei sentään, ainakaan elävä. Taidemuseo Poikilon kokoelmiin kuuluva Altti Heiskasen veistos sijoitettiin tiistaina Kouvola-talon puistoalueelle. Museonjohtaja Elina Boneliuksen mukaan suurikokoisesta teoksesta on tullut pari vähän pelästynyttä palautetta.

Haaveilemme patsasbulevardista. Elina Bonelius

— Jos on nähnyt aikuisen uroshirven luonnossa, tämä jää siitä koossa jälkeen. Teos on kuitenkin aidon näköinen ja saattaa pelästyttää hämärässä, kun sen ohi suhaisee pyörällä.

Boneliuksen mukaan veistos on tarkoitus valaista jossakin vaiheessa. Raha on kuitenkin tiukassa.

Hirvi täydentää muita teoksia

Heiskasen, itseoppineen kouvolalaistaiteilijan betoni- ja teräsrakenteinen Hirvi-teos valmistui vuonna 1993. Taiteilijan poika Harri Heiskanen lahjoitti veistoksen isänsä kuoleman jälkeen Kouvolan taidemuseolle vuonna 2006.

— Sitä ennen teos oli ollut heidän kotitalonsa pihalla, taidemuseon amanuenssi Anna-Kaarina Kippola kertoo.

Kippolan mukaan teos on ollut tähän asti varastossa kaupungin varikolla. Se ei ole aiemmin ollut esillä julkisesti, koska sille ei ole löytynyt sopivaa paikkaa.

— Hirvi sopii hyvin Kouvola-talon taideympäristöön, jossa ovat jo Jean Kullbergin teräsveistokset Tanssi ja Diiva sekä Anu Pentikin kolme Ogoh Ogoh -keramiikkaveistosta.

Haaveena patsasbulevardi

Taidetta on tarkoitus tuoda Kouvola-talon ympäristöön enemmänkin, mutta varmoja suunnitelmia seuraavista teoksista ei vielä ole. Boneliuksen mukaan asiassa on edettävä rahasyistä hitaasti.

— Haaveilemme patsasbulevardista, joka ulottuisi Kouvola-talon puistosta Keskuspuistoon. Mutta se on suuri haave.

Uusimmat uutiset