Kulttuurin Torstaitentti: Matti Norppa kiemurteli tuskissaan nimimuistinmenetyksen takia, mutta johtopaikka kulttuurikisassa irtosi sittenkin: ”Herranjestas tätäkin kysymystä!”

Tietovisassa Kouvolan Sanomat esittää kulttuuriaiheisia kysymyksiä liikunta- ja kulttuurilautakunnan jäsenille. Kysymyksiin vastasi Matti Norppa (sit.).

Jussi Lopperi

Matti Norppa on liikunta- ja kulttuurilautakunnan jäsen. Hän kiri Torstaitentissä johtoon.
Matti Norppa on liikunta- ja kulttuurilautakunnan jäsen. Hän kiri Torstaitentissä johtoon.

1 | Kuka kansainvälisesti arvostettu kapellimestari kasvoi Kouvolassa?

— Nuori kaveri... Mukavan oloinen... Olen käynyt kuuntelemassakin häntä. Nimi ei vaan tule mieleen.

2 | Kumpi tukee Kymi Sinfoniettaa enemmän taloudellisesti, Kotka vai Kouvola?

— Kotka. Ikävä kyllä. Kymi Sinfonietta on ainoa kahden kaupungin orkesteri Suomessa. Soiton pitäisi jatkua molemmissa kaupungeissa.

3 | Kuinka monta katsojaa Kouvolan teatteri kerää keskimäärin yhden näytäntökauden aikana?

— Kun olin Kouvolan teatterin hallituksessa edellisellä valtuustokaudella, puhuttiin 40 000 kävijästä. Uskon, että se on samaa luokkaa edelleenkin.

4 | Kuka kouvolalainen kirjailija on sekä voittanut Tieto-Finlandian että kirjoittanut dekkareita nuorille?

— Ei tule nimi mieleen. Minulla on yöpöydällä kynä ja paperia. Joskus mietin nukkumaan mennessä, kuka on kirjoittanut mitäkin tai kuka soittaa missäkin. Yöllä tai heti aamulla se palautuu mieleen, jolloin se pitää kirjoittaa ylös.

5 | Valkealassa varttunut Linda Manelius tähditti tänä syksynä julkaistua Diva of Finland –elokuvaa. Missä tälläkin hetkellä ajankohtaisessa sarjassa hän näytteli ruumista?

— Herranjestas tätäkin kysymystä! Tulee mieleen eräskin miesnäyttelijä, joka meni Amerikkaan, näytteli ensin ruumista ja sitten päätyi johonkin sarjaan... Ei kai se vaan ole se Lappeenrannasta kertova dekkarisarja, se joka alkaa nyt. Sorjonen!

Bonuskysymys: Missä muodossa nautit kulttuuria viimeksi?

— Joulushow Kouvolan teatterissa. Sitä ennen Seminaarimäen mieslaulajat. Taideruukin näyttelyissä kävin pari päivää sitten. Kirjoista kesken on Peter Jamesin dekkari. Odotas, nimi pitää tarkistaa... Kuolema vaanii verkossa. Suosittelen!

Tulokset: Sari Porvari (vas.): 2/5, Mirja Lonka (kesk.): 1/5, Leo Lindström (ps.): 0/5, Arto Sahamies (kd.): 1/5, Matti Norppa (sit.): 3/5.

Kuusankoskelainen valtuutettu Matti Norppa (sit.) on eläkkeellä oleva erikoisluokanopettaja, joka lähti mukaan kunnallispolitiikkaan vuonna 1992. Ensimmäisen kerran hän pääsi valtuustoon Kuusankoskella vuonna 1996.

Torstaitentti on tietovisa, jossa kulttuuriaiheisiin kysymyksiin vastaavat Kouvolan liikunta- ja kulttuurilautakunnan jäsenet. Kysymykset vaihtuvat joka viikko. Sarjan lopuksi summataan visan tulokset.

Oikeat vastaukset: 1. Pietari Inkinen 2. Kotka 3. 40 000 4. Mika Rissanen 5. Sorjonen (Kolmas kausi Yle Areenassa 29. marraskuuta).

Uusimmat uutiset